Új variáns született a Gigabyte műhelyében a GeForce RTX 4070 Ti Super Windforce videokártyából, mely a MAX utótagot kapta. Fő újdonsága az eddigi OC változathoz képest, hogy a közutálatnak örvendő 12HPWR csatlakozója oldalra, egész pontosan a monitorkimenetekkel ellentétes oldalra néz. Ennek az elhelyezésnek több előnye is van: egyrészt a Windforce  Max még az OC-nál is masszívabb hűtést használ, melynek köszönhetően a VGA 135 mm széles lett, ami problémát jelenthet keskenyebb gépházakban.s


[+]

Az extra tápcsatlakozó átszerelésével a nem kell az oda érkező kábelezést kis ívben meghajlítva, esetleg még a gépház oldala által is beszorítva átvezetni ide, kockáztatva az esetleges érintkezési hibákat és esetleg a leégést. De az is előny, hogy a kábelezés rövidebb és rejtettebb tud maradni, kevésbé rontja el az összképet egy igényesen felépített gépbelső esetén.

Az oldalra néző csatlakozó egyébként nem az egyetlen érdekessége a Max verziónak: a kártya egy mellékelt támasztékot is kapott, amivel csökkenthető a PCIe foglalatot terhelő erő, a nagyobb méretű hűtőnek (mely nyolc helyett kilenc hővezető csövet, és 90 mm-es helyett 100 mm-es ventilátorokat használ) köszönhetően pedig gyári túlhajtása is jelentősebb, 2625 MHz helyett 2655 MHz.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.