Sajtóközleményben jelentette be a Lenovo a Lenovo Tab Plus táblagépet, mely Android 14-es rendszerrel és 280 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül majd piacra. Hogy pontosan mikor és hol, az nem egyértelmű, lévén a sajtóközleményben csak az szerepel, hogy “kiválasztott piacokon”, de a Lenovo általában Magyarországon is árusítja táblagépeit, így a Tab Plus is várható.

A készülékház 268,3 x 174,25 x 7,77 milliméter a legvékonyabb pontján, ám vastagsága 13,58 mm-re nő alul, ahol a támaszték és négy hangszóró van elhelyezve. A szürke színű készülékház alumínium, 650 grammot nyom. A beépített támasz 175 fokban teszi dönthetővé a táblagépet, a négy mélysugárzó hangszóró pedig 22 köbcentiméteres hangfaldobozban kapott helyet alul. Összesen nyolc, JBL márkajelzésű hangszóró került a táblagépbe, ezek között van még négy darab mátrix magassugárzó is, az összteljesítmény 26 W a Lenovo szerint. Adott a Dolby Atmos hangolás és a 3,5 mm-es analóg csatlakozó is (24-bit 96 kHz). A táblagép funkcionálhat Bluetooth hangszóróként is, és külön hangszínszabályzó alkalmazás is került bele a natív hangerőszabályzó mellett.

Lenovo Tab Plus
Lenovo Tab Plus [+]

A kijelző 11,5 hüvelykes LCD panel 90 Hz-es frissítéssel, 2000 x 1200 pixellel és 400 nites fényességgel. A kamera elöl és hátul is 8 megapixeles, utóbbihoz van AF. Megvan a tabletben a kétsávos Wi-Fi 5-ös modem, Bluetooth 5.2, gyorsulásmérő és giroszkóp, környezeti fényérzékelő, microSD foglalat 128 vagy 256 GB belső tárhely bővítésére. Az operatív memória egységesen 8 GB, a használt rendszerchip pedig a MediaTek Hello G99-es nyolcmagos SoC-ja. Ezen fut az Android 14-es rendszer, melyet a gyártó 2028-ig fog támogatni biztonsági csomagokkal és két új Android főverzióval.


[+]

Az USB-C csatlakozó USB 2.0-s, ezen keresztül tölteni lehet a táblát 45 wattal, illetve digitális audioátvitelre is használható a csatlakozó. A beépített akkumulátor 8600 mAh-s. A tablet kompatibilis a Lenovo Tab Pen Plus érintőceruzával, illetve vezeték nélküli billentyűzetekkel.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.