A Counterpoint Research friss riportja szerint némi átrendeződés történt a bérgyártók versenyében, ami egy ideje már a levegőben lógott, hiszen a GlobalFoundries, az UMC és az SMIC kifejezetten közel volt egymáshoz az elmúlt időszakban. A GlobalFoundries azonban mindig tudta hozni a harmadik helyet a piacvezető TSMC, illetve a stabil második Samsung mögött, idén viszont változás történt.

Az év első negyedévében a szankciókkal sújtott kínai SMIC szerezte meg a dobogó legalsó fokát 6%-os részesedéssel, amit elősegített a régebbi node-okra való koncentrálás. Szintén 6%-kal a negyedik helyre futott be az UMC, és a korábbi harmadik GlobalFoundries az ötödik pozícióba csúszott vissza 5%-os eredménnyel.

A TSMC egyébként magabiztosan, 62%-kal tartja az első helyet, ahogy a Samsung második pozíciója is stabil 13%-os részesedéssel. Érdekesség, hogy az Intelt még nem tekinti a szóban forgó piackutatás bérgyártónak, ami arra vezethető vissza, hogy ma még nagyrészt saját dizájnok gyártására használják a kapacitásukat, de idővel ez majd változni fog, és akkor a Santa Clara-i óriáscég bérgyártó részlege is számíthat stabil dobogós eredményre.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.