Hirdetés

A hónap elején derült ki, hogy túléli majd az Intel átszervezését a Falcon Shores projekt, ami annak fényében kedvező, hogy korábban maga Pat Gelsinger, a cég vezetője ismerte el, hogy a fejlesztés egyelőre nem lesz képes felvenni a versenyt a konkurensekkel.

Ellentmondás kíséri tehát az egészet, így elmúlt héten utánakérdeztünk, hogy a korábban XPU-nak készült, de most már szimpla GPU-ként érkező dizájnt mi tartja életben. Információink szerint a piac, ugyanis Pat Gelsinger kinyilatkoztathatja a véleményét arról, hogy a gépi tanulás tréning szakaszában az NVIDIA, az AMD, a Google és az Amazon is jobb alternatívát fog kínálni, de ez mindaddig lényegtelen, amíg a TSMC mindegyik partnerét ki akarja szolgálni. Ez azért lényeges, mert jelenleg nagyobb az igény a tréningre használható AI gyorsítókra, mint amennyit a tajvani bérgyártó összesen gyártani tud, és mindegy, hogy melyik partnere a dizájn tervezője. Ergo, ha valamelyik potenciális megrendelő nem akar egy-másfél évet várni a gyorsabb alternatívákra, megrendeli a kevésbé potenset is, és ilyen formában pont mindegy, hogy a Falcon Shores, még az Intel vezetője szerint is csak a sokadik opció lehet, az igény meglesz rá, mert kelleni fog a hardver az adatközpontokba.

Az AI gyorsítók iránti extrém igény várhatóan két évig minimum megmarad, tehát bármelyik cég áll elő egy gépi tanulás tréning szakaszára alkalmas gyorsítóval, biztosan el tudja még adni. Ebből a szempontból nagy segítség, hogy a TSMC a kevésbé nagy megrendelőit versenyben próbálja tartani, hogy kellően nagy gyártókapacitáshoz jussanak a készülő termékeik kiadásához. Ergo a tajvani bérgyártó igyekszik elérni azt, hogy a nagyobb megrendelőik ne szorítsák ki a kisebbeket, ami nyilván cégérdek, hiszen sosem tudhatják, hogy melyik partnerük áll elő a jövőben valami komolyabb áttöréssel.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.