Hirdetés

Az NVIDIA esetében már borítékolva van, hogy minden új GeForce 12V-2×6 tápcsatlakozóval érkezik, de az AMD és az Intel esetében ez egyáltalán nem olyan biztos, ugyanis a készülő Radeon és Arc termékcsalád prototípusai között még most is van hagyományos, 8-tűs PCI Express tápkonnektorral működő verzió.

Persze az említett két cég teszteli az új 12V-2×6 tápcsatlakozót is, amelyeket a gyártópartnerek biztosan alkalmazhatnak, de egyelőre nincs eldöntve, hogy az új Radeon és Arc sorozat végül mit használ majd hivatalosan. Információink szerint ennek az az oka, hogy a 8-tűs PCI Express tápkonnektor még mindig megbízhatóbban viselkedik a teszteken, a terhelésvizsgálatok során alig van vele gond, vagyis hozza a korábban megszokott biztonságot. Ezzel szemben a 12V-2×6 tápcsatlakozó, bár sokat javult a 12VHPWR-hez viszonyítva, csak 300 watt alatt számít közel annyira megbízhatónak, mint a régi opció.

Az egyébként nyomást helyez az AMD-re és az Intelre, hogy az új tápegységek kezdenek váltani az új tápkonnektorra, tehát mindenképpen haladniuk kell a korral, de esélyes, hogy bizonyos érkező Radeon és Arc VGA-k maradnak a 8-tűs PCI Express aljzatnál.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.