Hirdetés

Új táblagépen dolgozik a Redmi, az eddig jellemzően belépőszintű és középkategóriás felhozatalt Snapdragon 8-as szériás táblával bővíthetik. A kínai források szerint viszont nem lesz a Xiaomi saját márkanév alatt terjesztett tábláinak konkurenciája az új Redmi Pad, ugyanis a felső-középkategóriás teljesítményt biztosító Snapdragon 8s Gen 3 lehet a használt SoC. A kínai forrásokra hivatkozva azt írja a GSMArena, hogy a 8 Gen 3-at és a hamarosan bemutatkozó 8 Gen 4-et biztosan nem használja még a Redmi egy ideig.

A Redmi Pad Pro színváltozatai
A Redmi Pad Pro színváltozatai (forrás: Xiaomi) [+]

A Redmi táblagépéről szóló pletykákkal együtt érkeztek a Snapdragon 8 Gen 4-ről is információk. Ezek szerint az új SoC nyolcmagos CPU-t használ majd két erőmaggal és hat energiatakarékossal. Marad az LPDDR5x memóriák támogatása négy sávon, és nem kapja meg az SoC az LPDDR6-os vezérlőt ellentmondva a korábbi pletykáknak. Ahogy elődje, a 8 Gen 4 is támogatja majd az UFS 4.0-s (Gear 5) tárhelyeket, így 4500 MB/s olvasási és 4000 MB/s írási sebességek elérésére lesz képes a szett.

A 8 Gen 4-es SoC a lokálisan futó AI feladatokra koncentrál majd. Frissül az Adreno 8-as DPU, ami így 3840 x 2540 pixeles felbontású kijelzőket is képes lesz meghajtani 144 Hz-en, illetve 8K-s videós megjelenítést 60 FPS-sel külső kijelzőn. A GPU az Adreno 830-as lesz várhatóan, de erről egyelőre nincs több információ azt leszámítva, hogy 1 GHz-es maximális órajelet ígérnek rá.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.