Hirdetés

Bár 462 890 leszállított villanyautóval a Tesla eladásai más EV gyártóhoz hasonlóan megtorpantak a harmadik negyedévben, az elemzők pedig vitatkoznak, hogy ez a szektor ideiglenes vagy hosszútávú lassulását jelenti-e, pörögnek az események a texasi bejegyzésű vállalatnál. Két nap múlva mutatja be Elon Musk a Tesla robotaxi koncepcióját, friss önvezető szoftervariációját és akár egyéb új modelleket, ma pedig felbukkant az eddigi leghosszabb hatótávú és leghatékonyabb fogyasztású járgány a márkától.


[+]

Az a Model 3 kapott friss variációt, amely a Highland munkacímen futó generálfrissítéssel egyébként is jó lendületet vett a pénztáraknál, és hazánkban sok laposabb fényszórójú szedánnal találkozni manapság. Mivel a dinamikus terjeszkedés stratégiáját követő márka nem szeretne túl nagy lendületet veszíteni éves eladásokban, az Egyesült Államokban olcsóbb Cybertruck variációval, világszinten pedig egy hosszú hatótávú és hátsókerék-maghajtású Model 3 kiszereléssel álltak elő, itthon 18 879 990 forintos áron.


Forrás: Tesla [+]

Az új WLTP hatótávrekord 702 km, ami az összkerékhajtású Model 3 Long Range 629 km-ére licitál rá, melynek ára 20 569 900 forintra változott lefelé. A legnagyobbat a hátsókerék-hajtású, 513 km hatótávú alapkiszerelés ára esett, 16 669 900 forinttal több mint 5%-ot. Az összkerékhajtású performance változat ára 22 964 900 forint 528 km hatótávval és 3,1 másodperces gyorsulással 0-ról 100 km/h-ra. Mindenképp számolhat a Tesla az eladások némi fellendülésével, és segíthet egy sikeres robotaxi bemutató, illetve fejlettebb önvezető funkciók európai bevezetése. Mindenesetre nem 2024 lesz az az év, amikor a Tesla új rekordokat állít fel, és 2025 is kihívások elé állíthatja az egész villanyautós szektort.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.