Hirdetés

Még szeptember közepén írtunk arról, hogy egy mondat borzolhatja az Intel befektetőinek kedélyeit, amelyben Pat Gelsinger gyakorlatilag elismerte, hogy az egyelőre nem képes felvenni a versenyt a gépi tanulás tréning szakaszában, így ezen a piacon az NVIDIA, az AMD, a Google és az Amazon is jobban áll náluk. Ez kifejezetten kellemetlenül hat a Falcon Shores kódnevű dizájn szempontjából, amit az Intel a tervezettnél később ad ki, és nem is az eredetileg elgondolt XPU-ként, hanem hagyományosabb GPU formájában.

Mivel Falcon Shores számít az egyedüli terméknek, amit az Intel a tervei szerint nevez a rendkívül nagy pénzeket megmozgató gépi tanulás tréning szakaszára, nem volt túl szerencsés előre elárulni, hogy a készülő terméknek nem lesz sok esélye a négy fő konkurenssel szemben. Ezt éreztette a cég is, így a HPCWire számára már olyan információt adtak legutóbb, hogy a Falcon Shores projekt biztosan túléli az átszervezéseket, és a legutóbb közölt adatoknak megfelelően alakul a sorsa.

Mindez ugyan nem mond ellent Pat Gelsinger szavainak, értve ezalatt azt, hogy az első generáció esetlegesen nem lesz versenyképes, de mutatja, hogy az Intel azért mégsem engedné el az egyik legzsírosabb piacot, így pár generáció múlva azért odaérnének a többiek mellé, ami a befektetők számára is reményt adhat.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.