Hirdetés

Tavaly október 30-án jelzett a Galaxy S23 Ultra, hogy telepíthető a friss Android 14-en alapuló One UI 6.0, nagyon úgy tűnik viszont, hogy az Android 15-ön alapuló One UI 7.0 csak jövőre érkezik, jó eséllyel az új Galaxy S készülékekkel és addig is csak rövid betekintést kaptunk.

Bár a Samsung a tízéves SDC24 fejlesztői konferencián a Google-féle főverzióról nem beszélt, hiszen az AI-t mindenkinek stratégia uralta a nyitóbeszédet, két fontos témában is szóba került a mobilokon bevezetett, de táblagépekre és viselhető kütyükre is ellátogató gyártói felület, amely leginkább különféle szoftverek gyűjtőneve.


(forrás: Samsung SDC24) [+]

Egy rakás erőforrással felszerelve logikus, hogy 2025-től a Samsung tévék és háztartási eszközök is One UI néven futtatják majd szoftverjüket, mivel pedig ennek kulcsfontosságú része a mesterséges intelligencia és a készülékek közötti szoros összhang, amiről itt írtunk részletesen, a váltáshoz idő kell, és minden bizonnyal ez is befolyásolja a mobilos One UI 7 csúszását.


(forrás: Samsung SDC24) [+]

Eredetileg nyár végére várta a szakma a béta program indulását, ám ebből nem lett semmi, és a konferencián is csak annyi hangzott el: a tesztkörök még idén elindulnak, a végleges közzététel pedig jövőre érkezik. Mondjuk a Galaxy S24 már január közepén megérkezett, szóval aligha kell majd sokat várni a szilveszteri buli után a One UI 7-re és a Galaxy S25-re. A bemutatón három kulcsszó hangzott el a jelentősen átszabott felület kapcsán: a letisztultság, a hatékonyság és az érzelemkeltés.

Lehet, hogy egyhamar nem jelez az Olvasó készüléke a One UI 7 telepítéséről, a Samsung fejlesztői konferenciáján ugyanakkor működés közben is ki lehetett próbálni a bétás változatot, amiről a SamMobile készített videót. A nem kevés vizuális és funkcióváltozás is aláhúzza: az utóbbi évek legnagyobb volumenű ráncfelvarrásával készül a Samsung, ezért türelmet kér a közzététellel. Ezzel párhuzamosan pedig gőzerővel teszi közzé a One UI 6.1.x frissítéseket a legújabb AI funkciókkal vagy azok nélkül, modelltől függően.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.