Még az idei év tavaszán írtunk arról, hogy furcsán támadta meg a Yuzu emulátort a Nintendo, és ez eredményesnek is bizonyult, ugyanis a szóban forgó szoftvert fejlesztő Tropic Haze LLC gyorsan megadta magát a japán vállalatnak. Már az utóbbi hír végén feltettük a kérdést, hogy mi lehet majd a másik, Ryujinx nevű Switch emulátor sorsa, és erre most meg is érkezett a válasz.

A nyílt forráskódú Ryujinx eltűnt a GitHubról. A hivatalos Discord csatornán megerősítést nyert, hogy a gdkchan néven ismert fejlesztő úgymond ajánlatott kapott a Nintendótól, de ennek részletei nem ismertek. Előzményként megemlíthető ugyanakkor, hogy a Nintendo emulációs közösségében népszerű Retro Game Corps az X-en arról írt, hogy YouTube csatornája több szerzői jogi figyelmeztetést kapott, így kénytelen volt felhagyni a játékemulációk prezentálásával.

Valószínűleg a Nintendo megegyezésre törekedett, így egyfajta alkut ajánlhattak a Ryujinx vezető fejlesztőjének, elvégre a japán cégnek nem igazán nagy érdeke egy elhúzódó bírósági ügy, ha az emulátorok eltávolítását gyorsabb formában is abszolválni tudják.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.