A Qualcomm Snapdragon X Elite és Plus rendszerchipek ugyan képesek futtatni a Windows 11-et, de a Microsoft jelenleg csak OEM-eknek biztosítja a szükséges hozzáférést, így az operációs rendszer előtelepítve kerül a mobil gépekre. Ennek normál esetben nem lenne hátránya, de manapság a gyártók számos nem kívánt programmal előtelepítve szállítják az egyes gépeket, ami a felhasználók egy részének nem tetszik. Ezeket ráadásul esetenként nem is túl egyszerű eltávolítani, így sok vásárló számára inkább rontják a felhasználói élményt.

A Microsoft most bejelentette, hogy az elkövetkező hetekben kiadnak egy Qualcomm Snapdragon X Elite és Plus rendszerchipek tervezett Windows 11 ISO kiadást, ami gyári állapotban biztosítja az említett operációs rendszert. Ezt a felhasználók tetszőlegesen telepíthetik azokra a notebookokra, amelyekben a fentebb említett SoC található.

Fontos kiemelni, hogy itt nem általánosan ARM rendszerekre szabott Windows 11 kiadásról van szó, csak a Qualcomm adott termékcsaládjával biztosított a kompatibilitás.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.