Az NZXT is bemutatta az AMD X870E vezérlőhídra építkező alaplapját, amit nemes egyszerűséggel N9 X870E-nek hívnak, és valamikor a jövő tavasz folyamán jelenik majd meg kereskedelmi forgalomban.


[+]

Az ATX formátumú, Socket AM5-ös AMD processzorok fogadására felkészített megoldáson négy DIMM foglalat van (az Intel XMP 3.0, valamint AMD EXPO profilok egyaránt támogatottak), és 20+2+1 fázisos, 110 amperes VRM-jén testes alumíniumbordák telepedtek meg. Ez egyébként mondhatni, általános érvényű a nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapot használó deszkán, hiszen a négy M.2 2280-as slotját – az elsődleges PCI Express 5.0-s, míg a többi 4.0-s – egy óriási borda fedi, amelyet felülről egy fémmel megerősített, x16-os PCI Express 5.0, alulról pedig egy x16-os, x2-es sávszélességre vezetékezett PCI Express 3.0 sín fog közre.


[+]

A SATA portok száma négy, és a hálózatra Realtek kontroller által hajtott, 5 gigabites Ethernettel vagy Wi-Fi 7 és Bluetooth 5.4 modullal léphetünk fel. A hangkeltésről egy Realtek ALC4082 chip gondoskodik, és a tetején RGB-s fénycsíkkal díszített, fixált I/O pajzson két antenna konnektor, két USB4 Type-C, öt USB 3.2 Gen 2 Type-A, három USB 3.2 Gen 1 Type-A, továbbá két USB 2.0 kapu állomásozik a két darab 3,5 mm-es jacken, az optikai hangkimeneten, a Clear CMOS gombon, no meg a fentebb már említett LAN-on kívül.


[+]

A 3 éves garanciával néhány hónap múlva feketében vagy fehérben kosárba tehető konstrukcióról nem hiányzik a hibakeresést segítő POST kijelző vagy a dedikált power/reset gombok párosa sem, és az előlapra egy USB 3.2 Gen 2×2 Type-C, négy USB 3.2 Gen 1 Type-A, plusz négy USB 2.0 interfészt tudunk kivezetni a rendelkezésre álló tüskesoroknak hála. A két nyolctűs EPS csatlakozóval szerelt, egyelőre kérdéses vételárú modellen három PWM, meg két nyolctűs NZXT header figyel a rendszerhűtő ventilátorainkhoz, miközben világítós ketyeréinket két 5 voltos ARGB és egy NZXT RGB csatolóra köthetjük rá.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.