Hirdetés

Lassan szivárognak a híresztelések a GeForce RTX 5090-es csúcsmodellel kapcsolatban, és az egyik pletyka, amire sokan felkaphatják a fejüket, hogy két darab 12V-2×6 tápkonnektor található rajta. Ugyanakkor már van olyan szóbeszéd is, ami szerint ebből csak egy kerül rá, viszont minden esetben 600 wattos fogyasztásról szólnak az adatok.

A fentiek miatt utánakérdeztünk a dolognak, és hivatalos információ ugyan még nincs róla, de azért van kétféle feltevés, mert a prototípusok szempontjából is kétféle alapdizájn létezik; egy olyan, amin két darab 12V-2×6-os csatlakozó van, és egy másik, amin csak egy. Úgy tudjuk, hogy technikailag elég egy aljzatot alkalmazni, az alternatív dizájn azért létezik, hogy teszteljék mennyire biztonságos ezen az egy aljzaton 600 wattot átküldeni. Bár szabvány szerint az, és elvileg nem kellene, hogy gond legyen, de az NVIDIA már szó szerint megégette magát és erősebb termékeit az aktuális generációban, így valószínűleg most inkább alaposabb teszteket végeznek, hogy elkerüljék a VGA-k kiadás utáni potenciális gondokat.

A végeredmény tehát attól függhet, hogy mit tart biztonságosnak az NVIDIA, és ha egy 12V-2×6 csatoló nem tűnik annak, akkor majd inkább kettőt használnak, hogy kisebb áramterhelés érje az aljzatokat.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.