Hirdetés

Az Intel még a nyár közepén jelentette be, hogy hivatalosan is beazonosították az egyes CPU-ik stabilitási gondját, amelyre korábban meg is érkezett a javítást biztosító mikrokód. A vállalat ugyanakkor észrevett egy eddig ismeretlen problémát is, ami szintén instabilitást okoz, sőt, ez a Vmin Shift Instability néven ismert probléma forrása.

A Santa Clara-i óriáscég el is készítette a 0x12B jelzésű mikrokódot, ami orvosolja a gondot, és kiemelten ajánlják az alkalmazását minden egyes 13. és 14. generációs asztali Intel processzor mellé.

A vállalat a partnereinek kötelezővé tette a 0x12B-s mikrokódra épülő BIOS-ok kiadását, így a következő hetekben minden érintett megkapja a szükséges állományokat, amivel frissítheti a meglévő rendszerét. A cég szerint az új mikrokód nem lassítja a teljesítményt a 0x125-ös verzióhoz mérve, noha kisebb varianciák azért előfordulhatnak konfigurációtól függően, de ezek nagyrészt az általánosan elfogadottnak számító határokon belül maradnak, vagyis ennyit ugrálhat a tempó a tesztek egymás utáni lefuttatásakor is.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.