Hirdetés

A Qualcomm csúcsszettjének új generációja még be sem mutatkozott, nem mintha a Snapdragon 8 Gen 4 októberi premierje olyan messze lenne, de a következő széria már igencsak odébb van. Persze ez nem gátolja meg a magukat jólértesültnek vélő forrásokat, hogy már a Snapdragon 8 Gen 5-ről spekuláljanak, ami potenciálisan nem csak a 2 nanométeres csíkszélességgel, de a teljesítény tekintetében is új szintet képviselhet.


[+]

A jövő őszre várható szett elvileg megtartja majd a 8 Gen 4 struktúráját, de már 2 nanométeres node-on készülhet, potenciálisan a Samsungén, teljesítményben pedig szignifikáns fejlődést mutathat az eleve nem gyenge idei generációhoz képest. A Snapdragon 8 Gen 4 két teljesítménycentrikus magja 4 GHz-en dolgozik, az energiahatékonyságot pedig hat darab, egyenként 2,6 GHz-es mag igyekszik fenntartani.

Erre licitálna rá jövőre a Qualcomm két, egészen 5 GHz-ig húzott központi maggal, míg a kiegyensúlyozott teljesítményért felelős klaszter magjainak órajele 4,32 GHz-re nőne, ami ugye ab start jóval magasabb, mint amire az idei fő magok képesek lesznek, arról nem is beszélve, hogy a kifejezetten erődemonstrációra tervezett készülékeken kívül a gyártók valószínűleg azért visszább fogják a lovakat az üzemidő és a hőmenedzsment érdekében. Mondjuk ez feltehetően nem a Samsung lesz, és tippre a Red Magic sem fog szerénykedni.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.