Az Intel még áprilisban leplezte le a gépi tanulásra tervezett Gaudi 3 gyorsítót, amelynek általános elérhetősége a következő évben esedékes. Valójában a tavaszi bejelentéshez viszonyítva semmi változás nincs, az akkor megadott specifikációk is érvényesek maradtak.

Hirdetés

[+]

A rendszer háromféle kiépítésben érkezik, egy OAM formátumú, HL-325L gyorsítóként, egy HLB-325-ös, előbbi dizájnból nyolcat használó komplett konstrukcióként, illetve egy PCI Express csatolóba helyezhető, HL-338-as megoldásként. Az Intel leginkább az utóbbira fókuszál, mivel az előbbiek közvetlenül a partnereknek készülnek.

[+]

A Gaudi 3 kapcsán fontos információ, hogy bevallottan nem lesz utódja, tehát a saját termékcsaládjának legutolsó képviselője. Ez némi bizalmatlanságra adhat okot, ugyanakkor az Intel hosszabb távú terméktámogatást ígér, tehát attól, hogy nem készül majd modernebb dizájn, a megvásárolt termékek sokáig használhatók maradnak.

[+]

A szóban forgó fejlesztéseket már lehet kérni, és az érdeklődők egy része még idén hozzájuthat a rendeléséhez, de általánosan inkább jövőre teljesít majd minden igényt a cég. Érdeklődés pedig lehet rá, mert a Gaudi 3 leginkább az igencsak alacsony árával akar hódítani. A Santa Clara-i óriáscég egyébként kifejezetten a gépi tanulásra következtetés szakaszára fókuszál a rendszerrel, de ez inkább stratégiai lépés, mivel a tréninget nem kívánják üldözni, ugyanakkor a hardver maga alkalmas erre is. Sőt, eredetileg tréningre tervezték, csak változtak a prioritások.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.