Hirdetés

Bevezető, doboz tartalma, külső

A kerékpáros órák, kerékpáros komputerek piacát jelenleg a Garmin uralja, legalábbis a közép- és felső szegmensben mindenképpen. A másik nagy szereplő a Wahoo, és kettejük mellé egyre inkább zárkózik fel a Bryton is, akik egykor az Aliexpress oldalairól indultak el hódító útjukra. Valami hasonlóra készül most az iGPSport is, akik elsősorban az alapfunkciókra koncentráló, olcsó órákkal foglalkoztak.

Az elmúlt időszakban azonban megtették a márka nagykövetének a hétszeres Grand Tour győztes Chris Froome-ot, illetve piacra léptek tesztünk alanyával is, az iGPSport iGS800-zal, ami egyenesen a Garmin drágább modelljeivel, a 1040/1050 párossal száll versenybe. Ennek megfelelően itt már az ár is magas (bár még így is jóval olcsóbb, mint a hasonló tudású, ismertebb vetélytársak): 150 000 forintba kerül.

iGPSport iGS800 vs Garmin Edge 1040
Termék megnevezéseiGPSport iGS800Garmin Edge 1040
Képernyő mérete, felbontása3,5″, 320×480 pixel transzreflektív színes LCD3,5″, 282×470 pixel transzreflektív színes LCD
Méretek (ma x mé x sz)99 x 60 x 21 mm118 x 59 x 20 mm
Tömeg114 gramm126 gramm
VízállóságIPX7
Gombok számaHatHárom
ÉrintőképernyőVan
Belső memória mérete32 GB
Előre telepített térképekEgy régió (ingyenes lefedettség: világszintű)Több régió + TrailForks (ingyenes lefedettség: világszintű)
Támogatott GNSS rendszerekGPS, GLONASS, Galileo, Beidou (többsávos + több rendszeres működés biztosított)GPS, GLONASS, Galileo (többsávos + több rendszeres működés biztosított)
Kommunikáció szenzorokkalANT+, Bluetooth
Egyéb kommunikációWi-Fi, USB (Type-C interfész)
Smart görgő vezérlésIgen (ANT+ FE-C protokoll)
Gyártó honlapjawww.igpsport.comwww.garmin.hu
Termék honlapjaiGPSport iGS800Garmin Edge 1040
Fogyasztói ára149 900 forint254 900 forint
Garancia2 év3 év

Kicsomagolás és bemutatkozás

A dobozt kibontva és az órát kézbe véve az első, ami eszünkbe juthat, hogy az iGPSport bizony nem egy apróság: 100 x 59 x 18 mm-es (a tartó nélkül), tömege pedig 114 gramm. A fő versenytárssal összevetve rövidebb, tömzsibb, ilyen szempontból inkább a Hammerhead Karoo 3-ra hasonlít, és 3,5”-es kijelzőjének arányai is azzal mérhetőek össze. Ennek felbontása egyébként 320×480 pixel, ami érezhetően és bizony láthatóan is elmarad mind a Karoo 3-tól, mind a nemrég érkezett Garmin Edge 1050-től.

[+]

Az óra dobozában a fő termék mellett érdekes módon nem találunk túl sok extrát: a kötelező (és Garmin-kompatibilis) rögzítés komponensei mellett egy biztonsági „csuklópántot”, egy szilikongumi védőtokot, illetve egy Type-A/Type-C adat- és töltőkábelt. Out-front tartó nincs, ami legalábbis meglepő egy Chris Froome képével hirdetett terméknél, de szerencsére a Garmin-kompatibilitás lehetővé teszi, hogy a piacon elérhető számtalan más tartó közül válasszunk magunknak megfelelőt.


[+]

Az iGPSport iGS800-at érintőképernyővel és gombokkal egyaránt ellátták, és mindkét módszerrel teljesen jól használható: bal oldalon elöl a ki- és bekapcsológombot, lent a visszalépést találjuk. Jobbra fent az általában „Enterként” funkcionáló billentyű kapott helyett, lent pedig az előre-hátra lépkedés gombjaival találkozunk. A normál esetben a felhasználó felé eső élen középen a szigetelt Type-C konnektor, illetve a legfontosabb funkciót betöltő Start/Stop és Lap gombok vannak. A felsoroltak segítségével az óra minden funkciója elérhető, ami jól jön akkor, ha esőben, sárban nem szeretnénk az amúgy kellemesen reszponzív érintőképernyőt tapogatni és törölgetni.


[+]

A készüléket a hátoldalára fordítva még két dolgot figyelhetünk meg: az egyik a karbonhatású hátlap, a másik pedig a különálló, alumíniumból készült, teljes mértékben Garmin-kompatibilis tartóláb – ez ismét olyasmi, amit az Edge 1040-ről vettek át, és tartóssága miatt örömmel látjuk itt is. Specifikációi alapján az iGS800 az elemekkel is megbirkózik, por- és vízállósága IPX7 szintű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.