Hirdetés

Felbukkantak az első renderképek az MSI közelgő, Intel LGA1851-es foglalatú alaplapjáról, amely az új tokozáshoz tartozó, legkomolyabb chipsettel, a Z890-nel érkezik.

MSI MPG X870E Carbon
MSI MPG X870E Carbon [+]

Az MPG Z890 Carbon névre hallgató, Intel Core Ultra 200K processzorok alá szánt megoldás ATX formátumban feszít, és ránézésre nagyon hasonlít a hónap elején bemutatott, AMD-s platformot meglovagló MPG X870E Carbonhoz. Mindkét Wi-Fi 7 modullal rendelkező deszka három x16-os PCI Express sínnel jön, amelyekből kettőt fémmel erősítettek meg, és a 2,5 mellett egy 5 gigabites Ethernet is található a fixált I/O pajzsukon. A várhatóan izmos VRM-en testes alumíniumbordázatok telepedtek meg, amiket hővezető cső kapcsol össze, és ugyancsak bordával fedett M.2 csatolóból sem lesz kevesebb négynél – akárhogy is, az AMD-s konstrukcióról ismeretes, hogy a 110 amperes feszültségszabályzó áramkörei 18+2+1 fázisosak.

MSI MPG X870E Carbon
MSI MPG X870E Carbon [+]

A legszembetűnőbb differencia, hogy a Z890-es modellen a DIMM slotok fölé került a 8 tűs EPS csatlakozó, és a hátlapon némileg megvariálták a fedélzeti portok felhozatalát. Míg az – elvileg szeptember 30-án debütáló – X870E-s jószágon két USB 3.2 Gen 2 Type-C kapu állomásozik, addig kék márkatársán csupán egy, és a második helyett egy tizedik USB 3.2 Gen 2 Type-A aljzat nyert rajta elhelyezést. A többi interfészben látszólag nincs különbség, azaz egy HDMI (minden bizonnyal 2.1-es verziószámú) kimenet, két 40 Gbps-os USB4 Type-C/Thunderbolt 4, két antenna konnektor, két audio jack, egy optikai hangkimenet, valamint egy Flash BIOS, egy Clear CMOS és egy többfunkciós Smart gomb sorakozik hátul a fentebb már említett LAN-okon kívül.

MSI MPG Z890 Carbon
MSI MPG Z890 Carbon [+]

Hírünk tárgyai jelenleg még nem rendelkeznek termékoldallal, így túlságosan részletekbemenő specifikációkkal nem tudunk szolgálni róluk, de az sejthető, hogy az MPG Z890 Carbon megjelenési dátuma valószínűleg egybe esik majd a Core Ultra 200K központi egységek startjával.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.