Hirdetés

Doboz, külső, kezelés

Tisztázzuk gyorsan az elején: igen, a százezer forintos Samsung Galaxy Buds3 Pro hasonlít az Apple AirPods Pro fülhallgatóra. Igazából ez csak azért meglepő, mert a Samsung azon kevesek közé tartozott, akik nem álltak be eddig a sorba, nem implementálták az Apple által népszerűvé tett száras kialakítást, helyette visszafogottabb, a fülkagylóban ülő, babokra hasonló formákkal próbálkoztak. Egyéni ízlés és fizikai jellemzők kérdése, hogy melyiket részesítjük előnyben, számomra például a száras kialakítás a parancsadás szempontjából kényelmesebb, a szárat nyomva vagy simítva egyszerűbben tudok ANC-módot, hangerőt állítani és nem mozgatom közben a balnál picivel nagyobb jobb fülemben az eszközt.

Balra a Galaxy Buds3, jobbra a Galaxy Buds3 Pro
Balra a Galaxy Buds3, jobbra a Galaxy Buds3 Pro [+]

A csomagolás fekete dobozában a 19 x 19 x 31 mm-es fülhallgatókat egyből a 60 x 49 x 29 mm-es hordozó bölcsőben találjuk, van mellettük némi papíralapú instrukció, egy mindkét végén USB-C kábel és egy L és S méretű csere gumiharang. A Buds3 Pro piacra kerülése és kiszállítása kicsit késett a tervezetthez képest, ennek okát a gumiharangok adták, az első példányoknál ugyanis szakadást tapasztaltak többen. Ennek oka, hogy a vetőcső végére csatlakozó része a 7 milliméteres szilikonharangnak ki van keményítve, így felpattintani könnyebb és nem is mozdul el a fülhallgatón lévő vetőcsövön, viszont levenni nehezebb, némi erőt kell hozzá kifejteni. A Samsungtól a tesztre kapott példányon cseréltünk gumiharangot, nem szakadt el egyik sem. Viszont arra érdemes felkészülni, hogy standard memóriahabos- vagy szilikonharangok lehet nem fognak tökéletesen passzolni a Buds3 Pro fejére.


[+]

A hordozótokon van egy párosító gomb, ami második eszköz vagy nem Samsung telefon esetén kell, mellette egy USB-C csatlakozó töltéshez. A bölcső fel van szerelve Qi tekerccsel is, így vezeték nélkül is tölthető. A fedél átlátszó, erős a zsanér és a rögzítő mágnesek is. Elöl egy LED jelzi a tok töltöttségét, az átlátszó fedélen keresztül pedig a fülesek szárán elhelyezett LED-csíkok villanásai is láthatók, amikor helyükre pattintjuk a füleseket. Ezeket mágnesek tartják meg, alul pogo pines csatlakozóval töltenek. A jobb és bal fülest kék és narancssárga színnel különbözteti meg a Samsung a tokon és a fülesek szárán (bár utóbbin ott az L és R betű is), viszont kicsit furcsa, hogy a tokban úgy ülnek a fülhallgatók, hogy 180 fokban meg kell őket fordítani kivételük után, hogy fülünkbe tegyük.


[+]

Az IP57-es védelmet élvező fülesek 5,4 grammjukkal nehéznek nem mondhatók, ahogy a tok 46,5 grammja sem húzza az ember zsebét vagy táskáját. A fülhallgatók szárán a már említett LED-csík, fejükön több mikrofon, közelségérzékelő, és nyomáskiegyenlítéshez használható kivezetés. A szárat csíptetve vagy hátsó részét simítva lehet parancsokat adni a fülesnek, de képes felismerni hangunkat is, és arra reagálni hangátengedő mód automata bekapcsolásával vagy Bixby ébresztésével. Emellett a beépített érzékelőkkel képes a Buds3 Pro felismerni, ha túl sokáig görnyedünk előre és jelezni, hogy nyújtsuk ki nyakunkat. Szintén bekapcsolható, hogy ha mindkét fülest kivesszük hívás közben, automatikusan irányítsa át a telefon a hangszóróira a hangot, deaktiválható a viselés érzékelése és beállítható, hogy az ANC csak egy fülessel a fülben is működjön.


[+]

Van lehetősége a felhasználóknak a Galaxy Wearable applikáción belül jobb-bal balansz állítására és a hangátengedő mód erősségének beállítására is, mely hallássérülteknek nyújthat segítséget. Képes a füles érzékelni és megkülönböztetni a viselő elől érkező hangokat és külön csak azokat felerősíteni, ez próbánk alapján pontosan működik. A fülhallgatók egyébként képesek a beépített mikrofonok segítségével videóhoz is térbeli hangot rögzíteni. Megvan a fülesek gyors csatlakoztatásának lehetősége Samsung telefonokon, és ha több Samsung eszközünk van, akkor az azok között történő automatikus váltás is. Ha már bekerül egy más gyártótól származó eszköz is a körforgásba, akkor kézzel kell váltani, melyiket akarjuk használni, de megy a multipont kapcsolat két eszközzel úgy is.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A csippentésre és a fülhallgató szárának simítására vonatkozó beállítások nem variálhatók, csak ki- vagy bekapcsolhatók. A nyomva tartásra már beállítható művelet (ANC módjai közti váltás, Bixby, Tolmács), jobb és bal fülesen külön-külön. Nekem az kicsit furcsa volt az ANC eltérő módjait nem jelenti be a füles, csak a különböző módokhoz tartozó hangjelzést játssza le, és nem is beállítató, hogy bemondja. De ezzel kezdünk rátérni az extra funkciókra, úgyhogy következő oldal!

(forrás: Mobilaréna) [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.