A Razer portfóliójában felbukkant a BlackWidow V4 Pro nevű mechanikus billentyűzet 75 százalékos kivitele, ami stílszerűen BlackWidow V4 Pro 75%-ként van listázva, és gyorscserés foglalatai egyaránt tudnak fogadni három-, illetve öttűs (konvencionális) kapcsolókat.


[+]

Az újdonság – numerikus paddal ellátott testvérétől eltérően – belépett a vezetékmentesség világába, és az USB Type-C/Type-A kábelen kívül 4000 Hz-es polling rate-tel dolgozó, 2,4 GHz-es HyperSpeed rádióval, valamint háromeszközös Bluetooth 5.1 segítségével képes kommunikálni a számítógéppel, noha madzagos csatlakozásnál meg kell elégednünk az 1000 Hz-cel. Az újrahasznosított 5052 alumíniumból gyártott fedőlappal érkező, gasket mountos periféria fehér FR4 plate-et kapott, és bár elsődleges célközönsége a játékosok (igaz, a sajtóanyag többször említi a klaviatúrák rajongóit), érdekes módon harmadik generációs, taktilis Razer Orange switch-ekkel jön.


[+]

E gyárilag kent, háromtűs kapcsolók 50 gF kezdeti erőkifejtést kérnek, miközben a 3,5 mm-es billentyűút 2 mm-es pontján regisztrálják a leütést, Cherry-kompatibilis dobozszáruk a stabilitás növelése mellett valamennyire védelmet nyújt a porral szemben, és átlátszó polikarbonát felső házzal, illetőleg LED lencsével javítják a fényterítést (egyébként a plate is emiatt lett fehér). A kettős fröccsöntésű, textúrázott PBT kupakok természetesen áteresztik a gombonként címezhető Chroma RGB világítás fényét, míg a DIY szegmens legnépszerűbb kenőanyagával – Krytox GPL 205g0-val – lubrikált stabilizátorok csavarral kapaszkodnak az alján tape modot viselő nyomtatott áramköri lapba.

Hirdetés

[+]

A jobb felső sarokban egy multifunkciós (monokróm) OLED kijelző található, amely nem csupán a tasztatúra konfigurálásához asszisztál (mondjuk a hangerő vagy a megjelenítő, esetleg LED-ek fényerejének szabályzása, a Windows Task View elérése, netán az alapvető médiavezérlők nyösztetése), hanem például GIF-eket is kirakhatunk rá, vagy megnézhetjük vele az olyan lényegesebb eszközparamétereket, mint a telepek töltöttségi állapota, továbbá az USB interfész mintavételezési gyakorisága. A 2 hüvelykes képernyővel való babráláshoz az annak jobbján megülő, benyomható tárcsát vehetjük igénybe, és a szoftveres hátteret a Synapse 4 biztosítja, így rengeteg dolgot ráprogramozhatunk a szóban forgó tekerőkapcsolóra. Az sem mellékes, hogy a megalkotott üzemmódokat – amelyekből legfeljebb 100 lehet – elnevezhetjük, ezért könnyedén meglelhetjük őket a csöppnyi OLED panelen lapozgatva.


[+]

A készülékház kétoldalt fénycsíkkal díszített alsó része ABS műanyagból van, és a gépelési hangot plate szivacs, plusz egy vaskos, alulsó szivacsbetét igyekszik még mélyebb, teltebb irányba terelni, amit a 4200 mAh-s akkumulátor alá helyeztek a tervezők. Itt érdemes megjegyezni, hogy az energiatakarékos működést életbe léptető Fn + esc kombó lenyomását követően az apparátus használati ideje akár 2100 órára is emelkedhet egyetlen töltéssel. Ezt úgy éri el, hogy deaktiválja az apró kijelzőt a színesen parázsló fénydiódákkal egyetemben, majd szünetelteti az adatcsomagok cseréjét az apparátus és a Synapse között.


[+]

Kényelmünket mágnesesen rögzített, puha, műbőrrel bevont csuklótámasz próbálja fokozni, és a kiosztások tekintetében az US ANSI és az International US ISO szerepel az opcióink közt. A vételár nem gyenge, ugyanis Európában 350 euróról, azaz mintegy 140 000 forintról beszélhetünk, ergo ha nem érezzük különösebb hívó szavát a 4 kHz-es rádiófrekvenciás kapcsolatnak vagy a széles körű konfiguráláshoz segítő kezet kínáló OLED képernyőnek, nem törekszünk komplett kígyós „ökoszisztémára”, és karácsonyfát is csak decemberben szoktunk állítani, szerencsésebb talán ilyesmi összegekért a Geekhack csoportos előfinanszírozási (group buy) kezdeményezéseit vagy a témára specializálódott, „kommerszebb” prémium gyártók (Geonworks, TGR, QwertyKeys stb.) aktuális felhozatalát figyelemmel kísérnünk.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.