A mai nappal változás lép életbe az iPadOS 18-as rendszeren, tette közzé az Apple. Szeptember 16-tól az EU területén belül az Apple engedélyezi az alternatív alkalmazásboltok használatát az iPad táblagépeken, emellett megnyitja a lehetőséget a harmadik féltől származó motorra épülő böngészők telepítésére is.

Hirdetés

Az iPadOS 18 és az iOS 18 operációs rendszerek a mai nap folyamán válnak majd elérhetővé OTA frissítés keretében azoknak a felhasználóknak, akik korábban nem telepítették már a rendszer valamelyik béta verzióját. A béta szoftvert használók frissíthetnek újabb bétára, vagy válthatnak a rendszer végleges verziójára. Azok, akik a 17-es főverziót használták eddig, élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy maradnak az iOS 17 vagy iPadOS 17 rendszereken, és egyelőre csak a biztonsági csomagokat telepítik.

Az iPad táblagépekre most elérő változásokat márciusban jelentette be az Apple, az iPhone telefonokra pedig még a tavasz során megérkezett a 17.4-es és 17.5-ös rendszerekkel. Ahogy arról korábban írtunk, az EU nyomásának eleget tevő Apple a változások bevezetését szigorú szabályokhoz kötötte, a harmadik féltől származó alkalmazáspiacoknak is át kell esniük ellenőrzéseken, illetve a fejlesztőknek rendszerhasználati díjat kell fizetni az Apple felé egy bizonyos letöltésszám elérése után.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.