Hirdetés

Bevezető

Talán most? Mindig ez a kérdés ötlik fel az emberben, ha új Motorola készüléket kaparint meg, a Lenovóhoz tartozó gyártó ugyanis évek óta ígéretes modellekkel van jelen, de eddig valahogy nem jött meg az igazi áttörés. Persze voltak sikerei a Motorolának a közelmúltban is: a Razr széria meg tudja szorongatni a Samsung Flip modelleket (ezt eladási számok is aláhúzzák), a G-szériának pedig vannak egészen jól eltalált modelljei, mint amilyen a G54 Power, de az Edge sorozatban is akadtak jól pozícionált készülékek.

Belgrádban mutatták be az Edge 50 Neót, az Edge 50-et és két G-szériás modellt
Belgrádban mutatták be az Edge 50 Neót, az Edge 50-et és két G-szériás modellt [+]

Ám vannak árnyoldalak is. A korábbi modellekre alapból nem ígértek túl sok frissítést, de azok sem érkeznek meg időben (vagy egyáltalán, az Edge 40 is még mindig Android 13-mal dolgozik), sokszor előfordult, hogy a nemzetközi bejelentés pillanatában ígéretes termékek rengeteg csúszással jelentek meg itthon, emiatt pedig egy csomószor egymásra csúsztak a tavalyi és az idei készülékek akár úgy is, hogy egy Edge szériás termék jobb vételnek tűnt egy adott időpillanatban egységnyi pénzért, mint a G-szériás párja. Ráadásul annak ellenére, hogy a portfolió nagyjából átlátható (az E a belépő, a G a középszint, az Edge a prémium, a Razr pedig a hajlítható), mégis kezd a Motorola kínálata is a Xiaomi útjára lépni: egy adott szériából túl sokféle opció van egyszerre piacon, hogy mást ne mondjak, az Egde 50 sorozat mostanra már öt terméket vonultat fel. A Fusion van a lista alján, aztán jön jelen tesztünk hőse, a Neo, majd a sima Edge 50, felette a Pro, a csúcson pedig az Ultra, amit nemrég teszteltünk és fotózásban tök jó, videózásban kevésbé, az árához képest pedig hardveresen kissé karcsú.


[+]

Vagyis a Motorola szortiment sokszor elég vegyes képet mutat. Nem lehet azt mondani, hogy egy adott évben minden modell jól sikerül, még azt sem lehet mondani, hogy egy adott sorozaton belül sikerült az összes tagot jól balanszolni, most is éppen az a helyzet, hogy az Edge 50 Neo egy jobban eltalált cucc, mint a vele egyszerre bemutatkozó sima Edge 50, ami drágább, de annyival mégsem tud többet — vagy azt is mondhatnánk, hogy nem azokban a dolgokban tud többet, amik fontosak (kamera, töltési sebesség, kijelző). Ezért aztán Tech2 Lacival együtt örültünk, hogy a belgrádi bemutatón nem az Edge 50-et, hanem a Neót adták oda termékminta gyanánt, ráadásul azóta az is kiderült, hogy ez a fókusztermék, ez lesz elérhető a szolgáltatóknál is, márpedig itthon még mindig az új mobilok 75-80%-a operátorokon keresztül talál gazdára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.