Két új hajlítható kijelzővel szerelt okostelefont mutatott ma be a Tecno, ezek a Phantom V Fold2 és Phantom V Flip2. Mindkét modell szeptember 23-tól kerül forgalomba, viszont csak a Tecno nagyobb piacain, így Afrikában, dél-kelet ázsiai országokban, a közel-keleten és Dél-Amerikában. Európát egyelőre elkerülik, pedig az 1100 és 700 amerikai dollárban meghatározott árak versenyképesek lennének ebben a régióban is a hajlítható modellek között.

A V Fold2 megtartotta az előd által használt MediaTek Dimensity 9000+ lapkát, a 6,42 hüvelykes külső kijelzőt és a 7,85 hüvelykes belső panelt. Kinyitva 6,1 milliméter, összecsukva 12 milliméter vastag a készülék, viszont jelentőset fogyott, így már csak 249 grammot nyom. Mindezt úgy, hogy a beépített akkumulátor nőtt (5750 mAh), és maradt a gyorstöltés támogatása (70 watt), illetve a vezeték nélküli töltés (15 watt) is.

Hirdetés

A Phantom V Fold2 színeiA Phantom V Fold2 színei A Phantom V Fold2 színei (forrás: GSMArena) [+]

A telefonban 12 GB memória és 512 GB tárhely van, utóbbiból 12 GB-ot virtuális memóriaként át tud csoportosítani a rendszer. A szoftver Android 14-re épül, a Tecno pedig Ella AI néven a Google Geminire épülő funkciókat is kínál benne. Ilyen például a chatbot szerű válaszok adása, a weboldalak vagy PDF-ek tartalmának összegzése, élő fordítás és feliratozás akár hívások során is, vagy a szövegírást segítő asszisztens. A telefon belső képernyője képes a gyártói ceruzájával történő érintéseket felvenni, ehhez pedig van külön egy AI Artboard nevű program telepítve, ami firkákból generál valamit. Hasonló ahhoz, amit a Samsung is bemutatott a Galaxy Z Fold és Flip aktuális generációjának megjelenésekor.


[+]

A hátlapi kameraszigetet újratervezték, ahol három hátlapi érzékelőt találunk, ezekből kettővel fotózhatunk. A széles látószögű főkamera 50 megapixeles, mellette van egy ugyanekkora ultraszéles egység és egy portrékamera. A külső kijelzőn és a belsőn is egy-egy 32 megapixeles érzékelő lyukad be a szelfikhez vagy videóhívásokhoz.


[+]

A Phantom V Flip2 már nem könyvszerűen kinyitható eszköz, hanem kagylótelefon. A fedlapon 3,64”-es panel dolgozik 1056 x 1056 pixellel, ez jelentős előrelépés a Tecno korábbi kagylótelefonjának apró kör alakú külső kijelzőjéhez képest. A V Flip2 hasonlóan a Motorola Razr mobilokhoz vagy a Xiaomi Mix Fliphez körbeöleli kijelzőjével a két kamerát és a LED villanót. A belső panel 6,9 hüvelykes, 120 Hz-es LTPO AMOLED és felbontása FHD+ (1080 x 2640 pixel). A Tecno állítása szerint a külső panelen kétezernél is több alkalmazás képes megjelenni apró méretben, támogatja a teljes billentyűzet megjelenítését is, így ki sem kell nyitni sok feladathoz a telefont.

A Phantom V Flip2 színeiA Phantom V Flip2 színei A Phantom V Flip2 színei (forrás: GSMArena) [+]

A V Flip2 vastagsága 7,6 milliméter kinyitott állapotban, 16 milliméter összecsukva és 200 grammot nyom. A zsanér képes a telefont megtartani több pontban, így a fedlapi 50 megapixeles széles és 50 megapixeles ultraszéles kamerával könnyen fotózhat az ember úgy, hogy telefonját közben saját maga tripodjaként használja. Az ultraszéles látószöge kifejezetten nagy 150 fokkal. A belső kijelzőbe itt is egy 32 megapixeles egység lyukad szelfikameraként.


[+]

Ugyanazok az AI funkciók megvannak ebben is, mint a V Fold2-ben, viszont itt egy MediaTek Dimensity 8200-on futnak 8 GB RAM és 256 GB tárhely társaságában. A beépített akkumulátor 4720 mAh-s, itt is támogatva van a 70 wattos vezetékes gyorstöltés, viszont vezeték nélküli töltésről nem találtunk információt, valószínűleg az kimaradt a mobilból.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.