Világrekorder címére hajt az Infinix, állítólag 6 milliméteres vastagságú okostelefont terveznek bemutatni. Azt egyelőre nem tudni, hogy egy a készülék csak egy koncepciómodell lenne, melyeket a márka egyébként szívesen mutogatott például az MWC-n is, vagy egy tömeggyártásba és piacra kerülő végfelhasználói eszköz. Vannak viszont fényképek róla, melyeken egy iPhone 15 Pro mellett mutatják meg, mennyivel vékonyabb az Infinix egyelőre név nélküli mobilja.

Hirdetés

[+]

Ha igaznak bizonyulnak az információk, akkor a Transsion Holdingsé lehet újra a legvékonyabb nem-hajlítható kijelzős telefon címét birtokló márka, 2018-ban ugyanis a Tecno elnyerte ezt a címet a Camon 11-es modellekkel. Az Infinix mobilján a fotó alapján látható a szélein ívelt kijelző, három kamera a hátlapon és egy LED villanó. Az egyelőre név nélküli szupervékony készülék szolgálhat arra a célra is, hogy megelőzzék az Apple állítólagos iPhone 17 Slim vagy iPhone 17 Air modelljét, mely állítólag az új, 5,3 milliméter vastag iPad Pro táblagépekhez hasonló mérettel rendelkezhet.


[+]

A szupervékony készülékházat a szilícium-karbid akkumulátorok használatával érhetik el a gyártók. A szilícium-karbid jó magas hőmérséklet-tűréssel bír, jó a hővezetése és a kapcsolási frekvencia is magasabb lehet más szilícium alapú félvezetőhöz képest. Telefonos akkumulátorokban negatívum vele szemben az, hogy lassabban tölthető, éppen ezért a gyártók jelenleg inkább a szilícium-karbon megoldások felé fordulnak, melyek kisebb méretben kínálnak nagyobb energiasűrűséget és gyorstölthetőséget a lítium-ion celláknál.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.