Idén május 15-én mutatta be a Sony az Xperia 1 VI-ot és Xperia 10 VI-ot, melyek közé be kellene ékelődnie még a termékpalettán az Xperia 5 VI-nak, mint a csúcsmodell és a belépőszint közti ajánlat. Az eddigi években legalábbis így volt a Sony rendszere, idén viszont a japán média egyik cikke szerint ez nem történik meg, a Sony a tavalyi Xperia 5 V-öt fogja piacon tartani. A K-Tai Watch az információt két Sony vezetőtől szerezte: a Sony mobil üzletágának vezérigazgatója Mizuno Masao, és a General ágon vezérigazgató Yuhara Shinji egy sajtótájékoztatón helyi újságíróknak beszéltek a cég helyzetéről és jövőbeni terveiről.

Hirdetés

A Sony döntése mögött az az ok, hogy több Xperia 5 V felhasználó váltott a tradicionálisabb képaránnyal szerelt Xperia 1 VI-ra idén, mint a korábbi generációk esetén az 5-ös modellről az 1-re váltók. Érdekes látni a lap által közölt grafikont is arról, hogy milyen arányban változott az Xperia 1 V és 1 VI vásárlói között az egyéb készülékekről érkezők aránya. Az Xperia 5 VI idei startjának elhalasztása a japán piacot és a globálisat egyaránt érinti.

(forrás: K-Tai Watch) [+]

Mivel a Sony nem közölt az Xperia 5 VI-ról egyelőre semmit, így csak sejteni lehet, hogy jövőre mutatják be a készüléket. A telefon memóriamennyisége korábban kiszivárgott, és egy tokgyártó által a készülék formájáról is láthattunk renderképet. Annak vonatkozásában viszont, hogy az Xperia 1 VI a korábbi modelleknél jelentősen jobban teljesített megjelenését követően a piacon, benne van a pakliban, hogy a Sony az 5-ös modellt is tradicionálisabb arányú kijelzővel szereli fel.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.