Hirdetés

Bloomberg friss riportja szerint késhet az Intel számára szánt, CHIPS törvény által biztosított támogatás, amit az Egyesült Államok kormánya adna 8,5 milliárd dollár értékben. A csomagnak része még 11 milliárd dollárnyi alacsony kamatozású hitel, illetve egy 25 százalékos adójóváírás.

Az ügy alapját az adja, hogy a Kereskedelmi Minisztérium elutasította az első elosztási kérelmet, ugyanis kétségek merültek fel a vállalat pénzügyi nehézségeit látva. Ez persze még nem jelenti azt, hogy az Intel elbukná a támogatást, pusztán további követelményeket kell teljesíteni, többek között átfogó átvilágítási folyamatra, illetve bizonyos meghatározott célokat teljesítésére lenne szükség.

Az USA számára egyébként az Intel sikere kritikus fontosságú, tehát a vállalat bérgyártásra vonatkozó terveit mindenképpen erősíteni szeretnék. Ezáltal a két fél számára egységesen érdekében áll a megfelelő anyagi háttér megteremtése, ugyanakkor a jelenlegi helyzetet látva logikusnak tekinthető, hogy a Kereskedelmi Minisztérium pontosabban akarja látni a lehetőségeket, mielőtt a Santa Clara-i óriáscég hozzájut a tervezett csomaghoz. Minden bizonnyal a legfontosabb kérdés az Intel 18A node bevethetősége, hiszen hiába épülnek gyárak, ha nem lesz megrendelő a kiépülő kapacitáshoz.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.