Bevezető, külső

A Predator sorozat az Acer csúcskategóriába és játékosoknak szánt számítógépeit tömöríti – nem csak a notebookokat, hiszen vannak asztali modellek is (sőt, eredetileg , de a márkanév mégiscsak a noteszgépekkel lett igazán ismert. Ezek a kezdetekben vaskos és „gamer” voltukat igencsak kihangsúlyozó modellek voltak, de aktuális tesztalanyunk, a Triton Neo 16 a jelenlegi divatnak megfelelően már inkább elegáns, karcsú és igen mobilis – mondhatjuk úgy is, hogy a T1000-es vonalat képviseli a T800 helyett.

Hirdetés

Dizájn

Notebookunk középszürke alumínium burkolatot és nagyon visszafogott díszítést használ, így első ránézésre bizony nem gamer, hanem sokkal inkább „kreatív” kategóriás eszköznek nézhetnénk. A teljesen hagyományos szellőzőkkel, szögletes formával rendelkező gépen kívül csak egy kis méretű Predator logó utal származására, és ha felnyitjuk, sem ugrik arcunkba az RGB – annál inkább feltűnő viszont a Calman Verified logó, ami ismét csak a munkaeszköz jelleget erősíti. Persze a billentyűzet feletti, szellőzést segítő rácsos rész azért már utal arra, hogy a burkolat alatt komolyabb teljesítmény lapul.


[+]

A kijelző kerete divatosan vékony, a zsanérok ellenállása is megfelelő, legalábbis ami az egykezes nyithatóságot illeti. A kijelzőt teljesen hátradönteni nem lehet viszont, körülbelül 135 fokig nyílik csak, de ez egy ilyen, tipikusan asztalon és nem ölben tartott gépnél elég. Az alapterület 356×249 mm-es, ez nem rossz egy 16”-es notebooktól, és a 21 mm-es vastagság is elfogadható a gamer kategóriát figyelembe véve. 2 kg-ot éppen csak meghaladó tömegében egy 76 Wh-s akkumulátor is megtalálható, ez könnyed munkára, csak az integrált grafikára támaszkodva elég lehet egy munkanapra is akár.


[+]

A csatlakozókínálat nem rossz, de nem is kiemelkedő: a jobb oldalon két USB 3.2 Gen 1 Type-A, egy HDMI 2.1 és egy microSD kártyaolvasó, a bal oldalon kombinált 3,5 mm-es analóg jack, a dedikált tápcsatlakozó, valamint két Type-C konnektor található. Ez utóbbiak közül az egyik TB4-et, a másik USB 3.2 Gen 2-t kínál, és mindkettő bevethető USB-PD töltőportként (65 wattig, tehát ez inkább munkához, mintsem játékhoz való) és DisplayPort kimenetként is.

[+]

Gépünk alja viszonylag könnyen, 11 darab csavar eltávolítása után felemelhető, így hozzáférünk a bővítési lehetőségekhez, ami a két SSD cseréjét jelenti alapvetően, a RAM ugyanis forrasztott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.