Hirdetés

Akik követik a Mobilaréna YouTube-csatornáját, azok az egyperces Shorts videóban már találkozhattak az R4 GT-vel, amit a sencseni PhoneMax gyárt. Ha egyébként ismeretlennek tűnik a márka, nem véletlen, egyelőre nincs európai jelenlétük, de készülékeik támogatják a B20-as sávot, így ha valaki weboldalukon keresztül rendel egyet Kínából, elvileg akadály nélkül fogja tudni használni a telefont itt is. Azért a rendelés előtt érdemes megvárni tesztünket, igyekszünk a gyártótól mindkét apró mobilját beszerezni és bemutatni.

[embedded content]

Az R4 GT 121 x 59,2 x 18,3 milliméteres és 190 grammot nyom, utóbbiban közrejátszik, hogy IP68/IP69K és MIL-STD-810G szabványoknak megfelelően van megerősítve a ház, tehát bírja a vizet és a port is. Ettől függetlenül van egy Qi tekercs a hátlap alatt, ami akár 15 wattot is felvesz. Van NFC is és Google Pay fizetési rendszer az Android 14-et futtató telefonon. Az USB-C csatlakozón keresztül pedig 18 wattal lehet tölteni vezetéken a 3200 mAh-s telepet.


[+]

A kijelző 4,3 hüvelykes, 540 x 1200 pixellel és felül csepp alakban belógó előlapi kamerával. A PhoneMax kijelzőjének és a készülékházának mérete is kisebb, mint a szintén az IFA-n bemutatott Ulefone Armor Mini 20T Pro. Az R4 GT-ből sem hiányzik ráadásul a hőkamera, a hátlapon egy, a Hikmicro által fejlesztett érzékelő található, ami 256 x 192 képponttal rögzít. A PhoneMax standján nem tudták pontosan megmondani, hogy milyen hőkamera van a telefonban, de a weboldalukon található specifikációk (40 mK-nál kisebb érzékenység, 25 Hz, -20 és 550°C közti működési hőmérséklet, 2°C-os pontosság) alapján valószínűleg a Hikmicro által egyébként bármilyen droidos készülékhez USB-C-s kiegészítőként csatlakoztatható hőkamerát (ezt) építették be a telefon házába.


[+]

Mellette van még egy 20 megapixeles éjjellátó kamera infravörös pontszóróval és egy 64 megapixeles autofókuszos kamera is. Az előlapra egy 13 megapixeles egység került, ami ujjlenyomat-leolvasó híján a 2D-s arcfelismerésért is felel. A telefon MediaTek Helio G99 köré épül, ehhez 8 GB RAM és 128 GB tárhely társul, amit microSD-vel 512 GB-ig lehet bővíteni.


[+]

Van Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, az USB-C csatlakozó OTG-képes, van egy programozható gomb a telefon oldalán, és adott a GNSS rendszer GPS, GLONASS, BeiDou és Galileo támogatással. Mindezért 219 dollárt kér a gyártó, ami 80 000 forint körüli összeg.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.