Hirdetés

Az idei IFA alkalmával az ASUS több notebookot is kiállított, és ezek között volt a Zenbook termékcsalád két újonca, a 14 hüvelykes, UX5406 típusjelű Zenbook S 14, illetve a 16 hüvelykes, UX5606 azonosítójú Zenbook S 16, amelyek természetesen nem szűkölködnek a mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciók támogatásában.


[+]

Az akár másodpercenként 48 trillió művelet elvégzésére képes neurális gyorsítóval szerelt Intel Core Ultra 9 processzorral is kérhető, Lumina OLED kijelzős masinák kisebbik példánya 1,1 cm vastag, miközben csupán 1,2 kilogrammot nyom a mérlegen, fedőlapja pedig a gyártó „Ceraluminium” nevezetű anyagából készült, ami a kerámiát és az alumíniumot vegyíti egy strapabíró dizájnban.


[+]

A négy hangszóróval ellátott mobilvas 3K-s képernyője 120 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik, míg az online beszélgetéseinket MI zajszűrést foganatosító mikrofonnal és egy Full HD-s, különféle MI effekteket hadrendbe állító – és persze arcfelismerést ígérő – AiSense webkamerával bonyolíthatjuk le. A megnövelt méretű, többujjas gesztusokkal elboldoguló tapipad 16:10 arányú, és a segítségével egyszerűen módosíthatjuk a megjelenítő fénysűrűségét vagy a hangerőt.


[+]

A kellemes portfelhozatallal bíró megoldás 72 wattórás akkumulátorral jön, és (nettó) 1200 dolláros alapárral már előrendelhető státuszban van. Az S 16-os rokon ennek a konstrukciónak a nagyobb változata, de bővebb információk még nem állnak róla a rendelkezésünkre. Azt azért talán még érdemes megemlíteni, hogy a laptopok a StoryCube applikációval érkeznek, ami egy MI által hajtott digitális forrásmenedzser, és a munkafolyamat zökkenőmentességét hivatott elősegíteni az olyan apróságokkal, mint például a jelenetek kategorizálása vagy rövid videóklipek generálása.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.