Hirdetés

Négy új Google referenciamobil érkezett a múlt hónapban: a Pixel 9 50 megapixeles főkamerát, 48 megapixeles ultraszéleset és 10,5 megapixeles szelfilyukat kínál. A Pixel 9 Pro és a Pixel 9 Pro XL 50 megapixeles főkamerát, 48 megapixeles ultraszéleset és 48 megapixeles, 5x-ös zoomegységet 42 megapixeles szelfimodul kíséretében. Végül a Pixel 9 Pro Fold 48 megapixeles főkamerával, 10,8 megapixeles, 5x-ös teleobjektívvel, 10,5 megapixeles ultraszéles egységgel és 10-10 megapixeles szelfilyukkal kellett beérje kívül és belül. A fotós-videós minőséget vizsgáló DxOMarknál előbb a Pixel 9 járt, amely 154 pontos eredménnyel minden mobil közül a 7., a 6-800 dollár közötti kategóriában pedig az első helyet csípte el remekül balanszírozott álló- és mozgókép minőségével. Hiányzott viszont a magasabb pontszámhoz a dedikált zoomkamera, a videóstabilizálás séta közben pedig kicsit darabos volt.


A Pixel 9 Pro XL [+]

A legjobban az újdonságok közül a Pixel 9 Pro XL szerepelt, 158 ponttal csak a Huawei Pura 70 Ultra 163 rekordpontszámától elmaradva. Ezúttal is remeknek találtatott a fotós-videós minőség a legtöbb helyzetben és napszakban, amihez remek zoomminőség és képstabilizálás társul. Nem gond a telefonnak a gyorsan mozgó témák elkapása, viszont előfordulnak egyenetlenségek bokeh módban, illetve némi zaj naplemente után, főleg a videókon.


[+]

Bár ilyen remek kameraszett helyhiányában nem jutott a Pixel 9 Pro Fold hátlapjára, jogosan vár el az ember a brutális árazásért cserébe jó képminőséget, ami nagyjából meg is van, sőt: a hajlíthatók között a készülék elcsípte az első helyet, míg minden telefon között a 27. pozíció lett meg. Kiemeli a DxOMark a remek fókusz- és zoomképességeket, viszont megjegyzi, hogy látványos a képzaj minden videofelvételen. A Pixelek remeklésének amúgy nem csak a versenyképes hardver, hanem a Google több milliárd fényképen edzett algoritmusa is a kulcsa. Igaz: mi úgy találtuk, hogy a tényleg kiváló fotókon vissza lehetne fogni a zajszűrést és a JPG tömörítést további részletekért, este pedig nekünk is feltűnt a videós képzaj.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.