Hirdetés

Igen érdekes sztori került napvilágra nemrég, ugyanis a Der8auer néven ismert német tuningos hozzájutott egy olyan AMD Ryzen 7 7800X3D processzorhoz, amely nem működött, és viszonylag gyorsan kiderült ennek az oka.

A fenti videóban látható, hogy viszonylag jól sikerült hamisítványról van szó, szemre teljesen normálisnak tűnik, bár ez a legtöbb hamisított CPU-ra eleve igaz. A fémkupak eltávolítása után azonban látszik, hogy  a nyomtatott áramköri lapon nincsenek lapkák, vagyis oka volt annak, hogy nem kapcsolt be vele a rendszer.

A pórul járt vásárló egyébként az OLX online piactéren vásárolta, ahol zömében privát eladók bocsátják árúba a birtokolt termékeket, vagyis egyelőre szó sincs arról, hogy egy megbízható üzletben tűnt volna fel egy hamis processzor. Ettől persze a helyzet kellemetlen, és odafigyelésre ad okot. Sőt, igazából érdemes az efféle piactereken általában résen lenni, különösen akkor, ha a kiszemelt termékre nem vállal garanciát az eladó.

A processzorgyártók egyébként rendre el szokták mondani az efféle ügyek kapcsán, hogy a hitelesített partnereiktől való vásárlás nem jár ilyen kockázatokkal, ott ugyanis a beszerzés közvetlen forrásból történik, tehát a CPU-k eredetiek. Ha tehát nem megbízható piactéren kínálnak garancia nélküli, feltűnően olcsó portékát, akkor minimum érdemes óvatosnak lenni.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.