Idén nem átnevezéssel, hanem új konstrukcióval frissítette a Xiaomi a Redmi márka belépőszintet képviselő ajánlatát. A tavaly novemberi Redmi 13C, alias Poco C65 utódja a Redmi 14C már MediaTek Helio G81 Ultra köré épül, ami a MediaTek friss alsópolcos SoC-ja. Mellé 8 GB LPDDR4x RAM jár és 256 GB eMMC 5.1-es tárhely. Utóbbi okán azért a telefon sebessége valószínűleg nem nyer majd versenyeket. A tárhely microSD-vel bővíthető, mellette pedig két SIM-kártyát is befogad az eszköz. A telefon 4G-s hálózatokat kezel, kétsávos Wi-Fi és NFC is van benne.


[+]

Az előlapot egy 6,88 hüvelykes kijelző tölti be látható mennyiségű kávával körülölelve, az előlapi 13 megapixeles kamera pedig egy csepp alakú notchban lóg be a kijelzőbe. A panel LCD, frissíteni 120 Hz-en képes akár, felbontása viszont 720 x 1640 pixel, ami ebben a méretben már azért nem fog tűéles képet biztosítani. A Xiaomi mondjuk ennek ellenére azt mondja a készülékről, hogy prémium megjelenést és érzetet biztosít.


[+]

A hátlapon egy 50 MP-es főkamera és egy ismeretlen típusú kiegészítő szenzor kapott helyet, van LED villanó és ugyan négykamerásnak tűnhet a hátlapi körben elhelyezett lyukak száma alapján a képalkotó rendszer, a negyedik üres. A hátlap alatt egy 5160 mAh-s telep található, ami 18 wattos vezetékes töltést támogat. A mobilon az USB-C csatlakozó mellett megtalálható a 3,5 mm-es fülhallgató jack is, és van FM-rádió. A telefonon HyperOS felülettel fut Android 14-es rendszer. Van arcalapú feloldás az előlapi kamerával és oldalt a bekapcsoló gombban ujjlenyomat-leolvasó is.


[+]

Fekete, zöld, lila és kék-ezüst változatban kerül piacra a modell, de egyelőre árat nem közölt hozzá a Xiaomi. Az előd, a Redmi 13C Magyarországon 55 ezer forintért került a boltokba, hasonló kategóriában számíthatunk a Redmi 14C-re is.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.