Belgrádban mutatta be a Motorola az idei Edge-széria két legújabb tagját, az Edge 50-et és az Edge 50 Neót, melyekkel teljes lett a készülékcsalád. Az Edge 50 Fusion, Pro és Ultra modellek már piacon vannak, az új modellek pedig a bejelentést követő napokban elérhetők lesznek Európában. Az Edge 50 információink szerint Magyarországon csak a független piacon, az Edge 50 Neo pedig mindhárom nagy szolgáltatónál is megvásárolható lesz. Tudjuk már a hazai árakat is: a Neo 8/256 GB-os kiszerelésben 180 ezer forintos független áron jön hozzánk szeptember 6-án, ugyanekkor indul a „sima” Edge 50 forgalmazása is 12/512 GB-os változatban 215 ezer forintért. A Neo egyébként szolgáltatóknál is elérhető lesz. Ránézésre szinte nincs különbség a két modell között, méretük azonban eltér, illetve a választható színek is mások.


[+]

Az Edge 50 Neo 154,1 x 71,2 x 8,1 milliméter és 171 gramm, ennek ellenére megvan az IP68 és MIL-STD-810H minősítése víz, por és ejtés ellen. A hátlap kissé ívelt, de a 6,4 hüvelykes pOLED kijelző felülete sík, rajta Gorilla Glass 3 edzett üveg védelem. HDR10+ támogatású LTPO panelről van szó, mely 120 Hz-ig képes felgyorsulni. A Motorola szerint akár 3000 nitet is elérhet a panel fényessége. Felbontás FHD+, a képpontsűrűség 460 ppi. A kijelzőbe egy 32 megapixeles előlapi kamera lyukad bele felül.


(forrás: Motorola) [+]

A telefon szürke, kék, bézs és vörös árnyalatú hátlappal érhető el, a hátlap alatt egy 4310 mAh-s akkumulátor és Qi tekercs is, mely 15 wattos vezetékmentes töltést tesz lehetővé. A vezetékes töltés 68 watt, a megfelelő adaptert adja a Motorola a dobozban. A hátlapi kamerasziget szolidan emelkedik ki, három szenzor van rajta, ezek közül a főkamera a legérdekesebb. Ez egy 50 MP-es Sony LYTIA 700V érzékelőt használ, optikailag stabilizált és négypontos PDAF van hozzá, az apertúra f/1,8-as. A másodlagos kamera 120 fokos látótérrel bíró ultraszéles, ez 13 MP-es és ebben is van PDAF, így makrófotózásra is használható. A harmadik látószög egy 3x optikai nagyítású teleobjektív. Az érzékelő csak 10 MP-es, viszont itt is van optikai stabilizáció. A telefon képes akár 4K felbontásban is videót rögzíteni minden kamerájával.

Hirdetés

(forrás: Motorola) [+]

Android 14-et futtatva jön a piacra a Neo, ez egy MediaTek Dimensity 7300-at használ. LPDDR4x típusú memóriából 8 vagy 12 GB van, tárhelyből pedig 256 vagy 512 GB. Megvan az 5G-s modem, a Wi-Fi 6E, a sztereó hangszórók, egyedül az FM-rádió hiányzik. A telefonon megtalálható a Moto AI, ami képfeldolgozásban és videofelvételekben is besegít, például részletesebb nagyításban akár 30x-ig vagy adaptív képstabilizációban. Van mágikus vászon, ahol háttérképek generálhatók írott promptokkal és megvan a Style Sync nevű funkció is, ami egy fotó alapján beállítja a telefon felhasználói felületének színeit.


(forrás: Motorola) [+]

Elérhető a telefonon a Family Space, ahol beállítható például gyereksarok, kivetíthető a telefon képe Miracasttal és megvan a PC-vel történő szinkronizációt segítő Smart Connect, valamint egy helyen megtalálhatók a biztonsági beállítások a Moto Secure-ben.

A Motorola Edge 50 minden korábban felsoroltat ugyanúgy tud, csak a készülékház mérete 160,8 x 72,4 x 7,79 milliméter, a telefon pedig 180 grammot nyom. A méret és súly növekedésének oka a nagyobb kijelző: 6,7 hüvelykes pOED panelről van szó FHD+ felbontással, 446 ppi-vel, akár 120 Hz-es frissítéssel. A Motorola a specifikációkban nem írja, hogy LTPO panelről lenne szó, viszont a Gorilla Glass 5-ös edzett üveget és a HDR10+ támogatást említi. Fontos különbség még, hogy az Edge 50 kijelzője a jobb és bal szélén ívelt. Ennek ellenére megvan a MIL-STD 810H certifikáció (vagyis annak egy szegmense), a Motorola szerint ez az egyik leginkább strapabíró modell a kategóriában.


Edge 50-ek (forrás: Motorola) [+]

Az Edge 50-ben eltér a processzor típusa, Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition dolgozik a telefonban 2,5 GHz-re emelt órajelű Cortex-A710 magokkal és gyorsabb GPU-val. Megegyezik a RAM és a tárhely mennyisége a Neóval, ugyanúgy a töltés sebessége is. Ám az Edge 50-ben nagyobb az akkumulátor: 5000 mAh. Adott itt is a sztereó hangszóró, a dobozban benne a 68 wattos fali adapter és a védőtok. A kamerák egyeznek a Neóban megtalálhatókkal, viszont a hátlap típusa és színe eltér. Az Edge 50 szürke, zöld és barack színben elérhető, a szürke modell hátlapján hasított bőr hatású vegán anyaggal.

Az Edge 50 színeiAz Edge 50 színeiAz Edge 50 színei Az Edge 50 színei (forrás: Motorola) [+]

A Motorola sajtóközleménye szerint a Snapdragon platformra épülő Edge 50 gyorsaságával tökéletes szórakozásra, játékra és munkára is, az Edge 50 Neo pedig a MediaTek lapkával a kiegyensúlyozottabb, hosszú üzemidőre képes modell. Az olcsóbb készülékre 4+5, a drágább Edge 50-re 5+5 éves szoftveres támogatást ígér a Motorola, ami látható előrelépés az eddigiekhez képest. Fabio Capocchi, a Motorola régiós vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a gyártónál pontosan látják, hogy mennyire fontosak a frissítések, azt is tudják, hogy ebben van elmaradásuk, azonban lépésről-lépésre javítják nem csak a támogatás idejének hosszát, hanem az ütemezés tempóját is.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.