Hirdetés

Azok a fránya gombok! – kiáltja nagyjából senki: nagyon is kapóra jön a bekapcsoló és a hangerőszabályzó egy telefonon, és hasznát lehet venni a ritkábban előforduló némítókapcsolónak, akciógombnak vagy exponálónak. Szökőévenként a dizájnerek mindenesetre rosszalkodnak, így született meg például a lenyomható gombokat nyomásérzékelőre cserélő, félresikerült HTC U12+, de bejelentette a Meizu is a gombtalan és porttalan Zerót, amiből aztán nem lett semmi, a két gyártó meg lényegében lelépett a mobilpiacról.

A HTC U12+ gombjai csak látszólag azok, valójában nyomásérzékelős régiókról beszélhetünk
A HTC U12+ gombjai csak látszólag azok, valójában nyomásérzékelős régiókról beszélhetünk [+]

Nem jók az előjelek, mindazonáltal egy dizájn műremeket, limitált darabszámban azért piacra lehet dobni, és valami ilyesmire készül a SmartPrix értesülései szerint a Xiaomi. A Zhuque munkacímen futó mobil a főnixmadár kínai nevét viseli, és a gombok mellett a szelfikamerát is teljesen elrejtheti. Az nem világos csak, hogyan helyettesítené a gyártó a billentyűket – a forrás szerint az érintés- és a nyomásérzékelés is szóba jöhet, akárcsak a gesztus- vagy hangalapú vezérlés.

A sosem lett Meizu Zero
A sosem lett Meizu Zero (forrás: Meizu) [+]

Nem lesz filléres telefon a Zhuque, és fél évvel a Xiaomi 15-ök októberre tippelt startja után mindjárt az erősebb Snapdragon 8+ Gen 4 Qualcomm chipet használhatja. Arról nem esett szó, hogy a Meizu Zeróhoz hasonlóan a Xiaomi is elhagyja-e az USB portot, kizárólag vezetékmentes töltést kínálva, illetve a hagyományos hangszórót, csontelvezetéses hangleadással helyettesítve, mindenesetre a gyártó főnixmadara érdekes jövevény lehet.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.