Hirdetés

Jó eséllyel pályázik az év kameratelefonja címre a Xiaomi 14 Ultra, elvégre négy 50 megapixeles kamerát visel a hátlapon, amiből két teleobjektív tudja le a zoomfeladatokat: az egyik 3,2x-es nagyításban és 75 mm-en, a másik 5x-ös és 120 mm-es paraméterekkel. Ez utóbbival még a 10x-es szenzorzoom is rendben van (akárcsak a főkamerával a 2x-es), és nem vallanak szégyent a quad-Bayer szűrős egységek naplemente után sem, legalábbis kellő mennyiségű fényforrás esetében.


Négy 50 megapixeles kamera dolgozik a Xiaomi 14 Ultra hátlapján [+]

A dolgot azonban lehet még fokozni, és nem feltétlenül kell a főkamerának 200 megapixelesnek lennie: a Vivo X100 Ultra után a tegnap bemutatott X200 Pro is a teleobjektív mögé tett ekkora felbontású Samsung ISOCELL szenzort, viszont az még mindig egykén végzi a zoomfeladatokat. A Xiaomi a 15 Ultrával nyithat új fejezetet a mobilfotózásban, az 50 megapixeles normál, ultraszéles és 3,2x-es egységek mellett ugyanis 200 megapixelre növelheti a nagyobb fókusztávolságú teleobjektívet.

A Vivo X200 Pro periszkópos objektívje mögé 200 megapixeles szenzor került
A Vivo X200 Pro periszkópos objektívje mögé 200 megapixeles szenzor került [+]

Igaz, Digital Chat Station szerint az optika 120-ról 100 mm-re és 5x-ös nagyításról 4,3x-osra válthat f/2,6-os rekesszel. Annyi baj legyen: önmagában előnyt nyújthat a nagyobb szenzorméret naplemente után. Ügyes képpont egyesítéssel és algoritmussal pedig nem csak a 10x-es, akár a 20x-os nagyítás is tűéles lehet. A forrás januárra tippeli a 15 Ultra kínai startját, addig persze még bemutatkozik a 15 és a 15 Pro, méghozzá heteken belül.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.