Hirdetés

Még az előző év októberében írtunk arról, hogy együtt támadhatja le a PC-t a MediaTek és az NVIDIA, és idén márciusban volt is a két cégnek egy közös bejelentése, igaz az inkább az autóipart érintette. Iparági szinten azonban már nagyon elterjedt az a pletyka, hogy érkezik majd a közös fejlesztésű, AI PC-kbe szánt dizájn, amelyről most az a friss hír járja, hogy a következő év második felében mutatkozhat be, és állítólag a Lenovo, a Dell, az HP és az ASUS érdeklődik a platform iránt.

Itt vélhetően Copilot+ követelményeknek megfelelő rendszerről beszélhetünk, ami fontos az NVIDIA számára, mivel a Microsoft nagyon sarkalatosan áll hozzá ehhez a kérdéshez. Többek között teljesen mindegy, hogy az a zöldeknek tetszik-e vagy sem, bizonyos funkciókat mesterségesen kötnek az NPU-hoz, vagyis ezen a piacon a vállalat nem tud még részt venni.

A MediaTek és az NVIDIA szövetsége ilyen szempontból logikus lépés volt, és gyakorlatilag a saját forrásaink is megerősítették, hogy a két érintett készül valamire. Sőt, azt is megtudtuk, hogy a Copilot+ platformjuk alapját az NPU szempontjából nem is az NVIDIA, hanem maga a MediaTek szolgáltatja, tehát a technológiai háttér inkább az utóbbi cégtől érkezik, a zöldek nagyrészt a nevüket adják hozzá az IGP-jük mellett.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.