Hirdetés

Az IFA-t követően megkerestük a Sharge-ot, hogy volna-e kedvük tesztre ideküldeni nekünk pár terméküket, hogy megnézzük, milyenek. Az interneten is több helyen láttuk már a cuccaikat ajánlva külföldi oldalakon, illetve a kiállításokon is amikor jelen voltak, rendszerint pezsgett az élet a standjuk körül, bármikor is mentünk a közelükbe. A megállapodásunk végül úgy alakult, hogy szinte minden termékkategóriájukból küldtek egy-egy demó darabot, hogy nézzük meg, teszteljük, és ha akarunk, írjunk vagy videózzunk róluk. A videót Bog már elkészítette, alább megtekinthető.

A videóból viszont kimaradt a CarbonMag 10K, ami Qi2-es és MagSafe-es külső aksi, illetve kimaradt a Shargeek 170-hez passzoló napelemes csomag tesztje is. Utóbbi érthető, múlt héten alig volt napfény. Ma viszont úgy, hogy kisütött a nap, kimentünk megnézni, mit tud az apró napelem, ami 12 wattos energiaátvitelt ígér USB-A csatlakozóján keresztül vízálló kivitelben.


[+]

A kiegészítő nem olcsó, 32 551 forintért listázza a Sharge weboldala. Cserébe a dobozban kapunk egy védőtokot a megfelelő Shargeek külső akkumulátorhoz, esetünkben a 170-hez. Ennek oldalán tépőzár található, ezzel rögzíthető rá a harmonikaszerűen nyitható napelem. A dobozban alaptartozék még egy USB-A végű Type-C kábel is, amivel a napelem összeköthető a rátépőzárazott külső aksival. A tíz cellából álló napelemes kiegészítő összehajtva 160 x 75 x 45 milliméter, kinyitva 845 x 160 x 5 milliméteres. Mérete kapcsán nincs probléma szerintünk, hátizsákban vagy akár zsebben is elfér, 457 grammjával mondjuk szuper könnyűnek nem nevezhetjük.


[+]

Tetején két fém gyűrűvel megerősített lyuk is található a kiegészítőnek, így akár túrahátizsákra is rögzíthetjük, de sátrunkra, vagy bármilyen egyszerű felületre ki tudjuk teríteni. A hatékonyságra 22% feletti értéket ígér a Sharge, tapasztalataink szerint szórt fényben is felvesz valamennyi energiát az eszköz, de ennek teljesítménye azért eléggé ingadozó. Az ígért maximális leadott teljesítmény 12 watt a Sharge szerint, az őszi napfényben közvetlenül a nap felé fordítva, de csak egyszerűen kézben tartva a paneleket 9,2 W-ot sikerült mérőeszközünkkel kimérni, ami azt sejteti, hogy a nyári napfényben egy fix és jó pozícióban beállított panellel meglehet az ígért érték. Ez egyébként arra pont elég volt, hogy telefont tudjunk tölteni a feszültségmérő közbeiktatásával együtt is a napelemről.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Szintén pozitívumként értékeljük, hogy az USB a PD-szabvány mellett az eszköz a régebbi Huawei és Honor telefonok által használt gyorstöltési szabványt is támogatja. Összekötve egy Shargeek 170-nel, a külső aksi által megadott maximum 5 W volt töltés során, ilyenkor a powerbank kiírja a várható feltöltés idejét is a kijelzőjén, ez mondjuk a közel 12 órás ígért értékkel szinte biztos, hogy nem lett volna kész a nap végéig. Viszont a Sharge ügyes abban, hogy az akkumulátorban lévő töltöttséget a panel vissza nem szívja. Beltéren szórt fényben, illetve lámpafényben nem tudtunk értelmezhető adatokat kimérni az eszközből úgy, mint mondjuk az Exeger által fejlesztett PowerFoyle felületből az Urbanista fejhallgatóján.

Az őszi napfényben is két óra alatt képes feltölteni egy telefontAz őszi napfényben is két óra alatt képes feltölteni egy telefont Az őszi napfényben is két óra alatt képes feltölteni egy telefont [+]

Alapvetően elnyerték tetszésünket a Sharge termékei, de a harmincezer forintos áron a napelem nem az egyértelműen megérős kategória. Összehajtható, kempingezéshez használható, telefont és külső akkumulátort tölteni képes napelemet olcsóbban is beszerezhetünk, illetve vannak olyan alternatívák, amik akár egyből Type-C csatlakozón át adják le az energiát. A Sharge napelemének előnye a Shargeek termékekhez passzoló kialakítása és vízállósága. Csak a napelemes kiegészítő megrendelését külön nem tudnánk javasolni, de ha valakinek van Shargeek külső aksija, és több időt tölt a szabadban (túrázás, kempingezés, horgászás, vagy csak nyáron a kertben), őt már nem beszélnénk le a vásárlásról.

[+]

A terméket a Sharge biztosította tesztre, itt lehet megrendelni a weboldalukról.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.