Business Korea friss riportot közölt a Samsung Securities júliusi publikációjáról, amely „Geopolitikai paradigmaváltás és ipar” címen fut, és a dél-koreai óriáscég jelenlegi helyzetét értékeli. Ezen belül is a Samsung Foundry, vagyis a chipgyártó részleg kiválása van terítéken, ugyanis nehezen indulnak be a GAAFET tranzisztorstruktúrát alkalmazó node-ok, amelyeken még mostanság is viszonylag alacsony a kihozatal. Utóbbi miatt túl sok partnerre sem tett szert a Samsung, annak ellenére, hogy érdeklődés azért vol a modern gyártástechnológia iránt.

A Samsung Securities előrejelzése szerint a Samsung Foundry és az LSI részleg idén nagyjából 385 millió dolláros veszteséget fog termelni. Ez nehézzé teszi a fenntartást, bár maga az elszenvedett veszteség azért nem annyira masszív, inkább az lehet a dolgok mögött, hogy mikorra válhat nyereségessé a modern node-okon való bérgyártás.

Jelenleg az a tényező is terítéken van, hogy a Samsung megválhatna a chipgyártó üzletágtól, akár külön cégbe szervezve azt, vagy eladva egy másik félnek. Ennek az előnye az lenne, hogy a cég megszabadulna a veszteségesen üzemelő üzletágtól, amelynek a jövője rövidebb távon nem tűnik teljesen makulátlannak, miközben pusztán egy különálló chipgyártó cég könnyebben vonzana befektetőket. Utóbbi azért is reális alternatíva, mert a Samsung egyike annak a három bérgyártónak, amely még mindig jelen van az éltechnológiás chipgyártás területén, annak ellenére, hogy a TSMC nehezen behozható előnnyel bír.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.