Hirdetés

Szuper dolog az apró termetű csúcstelefon, ám már csak az extra kamerák helyigénye miatt is jellemző, hogy a kezesebb méretű zászlóshajók szerényebb tudással rendelkeznek a Max és Ultra kiadásoknál. Ebben kivétel az iPhone Pro sorozat, bár a 16 Pro 6,3″-es képátlóra hízva semmiképp sem kompakt. A Google is kiadott egy kisebb kamerás mindenest a 6,3″-es Pixel 9 Pro személyében, és Kína újra felfedezheti a kezes csúcsmobilokat.

Az iPhone bár nem apró, egész kezes csúcsmodell fejlett kameraszettel
Az iPhone bár nem apró, egész kezes csúcsmodell kompromisszummentes kameraszettel [+]

A Vivo X200 Pro mini létezését a gyártó erősítette meg, míg egy apróbb Oppo Find X8-at Ice Universe vár, hozzátéve, hogy a kínai gyártók kevés kompromisszummal készülnek apróbb, minden földi jóval felszerelt mobilokkal, melyekkel az Apple még csak-csak, ám a Samsung nehezen versenyez majd. A legkisebb Galaxy S modell ugyanis, tesszük hozzá mi, 128 GB-on ragadva és az S Ultra kameráinál szerényebb lencseszettel nem az a mindentudó zászlóshajó, mint a Pixel 9 Pro vagy az iPhone 16 Pro, és a közelgő, kínai konkurencia miatt Ice Universe szerint a Samsung el fog gondolkodni a legapróbb modell elhagyásán.

Samsung Galaxy S24 a kezemben
Igazán jó méretű a Galaxy S24, de messze az S24 Ultra tudása [+]

Bármennyire is képtelennek hangzik a dolog, éppen ez történt a Galaxy Tab S10 széria esetében: ilyen nevű alapmodell nem érkezett, csak a nagyobb Tab S10+ és a hatalmas Tab S10 Ultra. Más műfaj, ám ha a közönség a Samsung megítélése szerint nagyobb csúcsmobilokra vevő, és nem lát fantáziát a kisebb mindenesekben, a SamMobile szerint is logikus lehet a 6,2″-es alapváltozattól megszabadulni.

Ezt viszont mi nagyon sajnálnánk, mert igazán kezes méretű a Galaxy S24, egyszerűen csak mostoha a hardveres helyzete. Azzal viszont, hogy a méretesebb Galaxy 24 FE olcsóbb nála, még nehezebb az apró Samsung dolga a pénztáraknál. A Galaxy S26 érkezése persze odébb van és addig a Galaxy S25 tovább faraghat a méreteken – 7,6 mm-es vastagságról konkrétan 7,2 mm-re, és a lencsék kiemelkedése is szerényebb lehet, lásd a felső készüléket Ice Universe renderképén.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.