Frissíti és bővíti a 2022-ben indított LinkBuds termékvonalat a Sony. A LinkBuds utódja a LinkBuds Open, a LinkBuds S-t követi a LinkBuds Fit, és teljesen új a LinkBuds Speaker, melynek nevéből egyértelmű, hogy egy hangszóró.

Az Open maradt a gyűrű alakú meghajtót használó dizájnnál, így teljes valójában érzékelhető használata közben a külvilág. A Fit ezzel szemben a hallójáratban ül gumiharangjával, viszont az aktív zajszűrés mellé adaptív hangátengedő módot is kínál. Mindkét fülhallgatóban újdonság, hogy a jobb illeszkedés érdekében a fülkagylóban megtámaszkodnak egy puha szilikon kampóval (vagy nevezhetjük szárnynak is). Ez a kampó és a fülesek felső szilikon része egyben van, így cserélhető a felhasználó által más méretre vagy akár más színre is, a Sony 10 euróért kínál majd kiegészítő színeket a gyáriak mellé. Mindkét új LinkBuds fülhallgató 199 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül majd forgalomba idén ősszel.

Fehérben az Open, zöldben a Fit
Fehérben az Open, zöldben a Fit [+]

A LinkBuds Fit négy színben lesz elérhető, ezek a fekete, a fehér, a zöld és a lila. Utóbbi Olivia Rodrigo énekesnő nevével fémjelzett kiadás, ami a szín mellett azt is jelenti, hogy az Android és iOS rendszerekre elérhető támogató alkalmazásban egyedi, Rodrigo stílusához és hangjához igazított EQ-profilokat találni majd. A Sony szerint a Fit kényelmesebb a LinkBuds S-nél, mert rövidebb és vékonyabb a szilikon harang, így nem kelti füldugó érzetét hosszabb használat alatt sem. A fülesek 4,9 grammot nyomnak, IPX4-es minősítésük van, támogatják a kéteszközös multipontot (Android, iOS, Windows és Mac rendszerrel is), valamint Hi-Res Wireless minősítéssel rendelkeznek: az AAC és SBC mellett az LDAC kodeken történő kommunikáció is megy nekik.

Hirdetés

[+]

A LinkBuds Fit újdonsága a V2-es jelfeldolgozó processzor és a Dynamic Driver X nevű hangsugárzó rendszer, ami a Sony csúcsmodellnek számító WF-1000XM5-ben is dolgozik. A LinkBuds Fit is támogatja így a DSEE Extreme felskálázást, a 360 Reality Audio funkciót és újdonság a BGM (Background Music) mód. Ez azt a hatást kelti, mintha a háttérből szólna valahol a zene, a Sony szerint sokkal jobb lesz vele a térérzet. A Fit további újdonsága, hogy “Hey, Headphones!” hangparanccsal bármikor irányítható, de maradt a csontrezgést érzékelő szenzor, így a fül környékén történő arci érintéssel is lehet parancsot adni. Természetesen vannak viselést érzékelő szenzorok, az aktív zajszűrést és a telefonhívások közbeni zajszűrést pedig az új processzor pontosabban végzi a Sony szerint. Az üzemidőre 21 órát ígérnek tokkal együtt, a füles bekapcsolt ANC-vel 5,5 órát képes egyhuzamban menni. A vezetékes töltés 5 perc alatt egy órányi zenelejátszásra elég energiát rak a fülhallgatókba.


[+]

Kialakításából adódóan a LinkBuds Open nem támogatja az aktív zajszűrést, teljesen nyitott fülhallgatóként mindig hallani fogjuk vele a külvilágot. 5,1 grammot nyom az eszköz, ebben is megvan a V2-es integrált processzor, a DSEE felskálázás és a BGM mód is, de az LDAC kodeket ez az eszköz már nem támogatja. Vezényelhető “Hey, Headphones!” hangparanccsal, és a Sony szerint a gyűrű alakú hangsugárzó hangosabb lett. Adott az IPX4-es védelem, választható fehér, fekete és lila színekben. A zenelejátszást ez a modell 22 órán át biztosítja a tokkal együtt, a fülhallgató pedig 8 órányi folyamatos működést ígér. A töltés gyorsabb, mert 3 perc elég egy órányi energia felszívására. A multipont csatlakozás itt is megy két eszközzel, és ez a modell is a Sony új Sound Connect App alkalmazásán keresztül vezényelhető.

LinkBuds Open az Olivia Rodrigo lila színben
LinkBuds Open az Olivia Rodrigo lila színben [+]

A Sound Connect App váltja majd az ősz folyamán a Headphones Connect, Music Centre és Auto Play nevű appokat, funkcióikat egy új alkalmazásba gyűrve. Akinek a Headphones Connect le van töltve, egyszerűen csak frissítenie kell majd, nem kell új programot letölteni. A Sony magyarázata a sajtótájékoztatón a változásra az volt, hogy egyszerűsíteni akarták a szoftvereiket, hogy a jövőben könnyebb dolga legyen a felhasználóknak azzal, hogy minden Sony márkájú audiokiegészítőjük egy programon át vezérelhető.

Az első új eszköz a LinkBuds Speaker, ami a friss alkalmazást használja majd. A fekete és fehér színekben elérhető hangszóró egy olyan dokkal jön, amin mágnesek tartják a helyén, így használható akár fix helyzetű otthoni, a dokkról lekapva pedig egyszerű Bluetooth hangszóróként is. Ahogy a fülhallgatók, ez is Bluetooth 5.3-as kapcsolatot használ, a fülesek támogatják az Auracast funkciót is, a hangszóró nem. Szintén nem támogatja a hangszóró a vezetékes jelfelvételt, nincs rajta 3,5 mm-es bemenet, a Type-C USB port pedig csak töltés felvételére szolgál. Egyedi tulajdonsága viszont, hogy képes felismerni a két új LinkBuds fülhallgatót, valamint a WF-1000XM5 és WH-1000XM5 termékeket a közelben, ezekre automatikusan váltva a lejátszást. A Sony ehhez sima Bluetooth kapcsolatot használ, illetve a V2-es chip feldolgozási képességét.

LinkBuds Speaker
LinkBuds Speaker [+]

A Speakerben mélynyomó, passzív radiátorok és magassugárzó is található, az eszköz tetején pedig mikrofon, hogy telefonhívásokat is le lehessen vele bonyolítani. Érdekesség a hangszóró tetején a Spotify vagy Amazon Music gyors indítására dedikált gomb. Megy a kéteszközös multipont és megvan az IPX4-es minősítés is, a dokkolóról levéve 25 órán keresztül lehet zenét lejátszani a hangszóróval, támogatott a gyorstöltés is: 10 perc töltéssel 70 perc üzemidő érhető el. Ha két Speakerrel rendelkezik valaki, azok képesek vezeték nélküli sztereóban megszólalni. A Sony a LinkBuds Speaker árát 159 euróban határozta meg, ez is az ősz folyamán kerül a boltokba.

A külön megvásárolható kiegészítőkkel színesíthetők a fülesek
A külön megvásárolható kiegészítőkkel színesíthetők a fülesek [+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.