Hirdetés

Bevezető

Ez a visszafogott, mondhatni elegáns attitűd a Withing egyik fő ismérve. Olyan okos termékeket gyártanak, amelyekről nem ordít a legtrendibb technológia, hanem inkább a mindenféle okos funkciók szinte észrevétlenül simulnak bele egy jóval klasszikusabb kialakításba. Ez nyilván jár kompromisszumokkal főleg az órák kapcsán, ám valóban létezik egy olyan közönség, aki nem kedveli a csupa kijelző órákat, hanem egy olyan megoldásra válik, amely kvázi kortalan, visszafogott, sallangmentes — de mégis tud egy csomó dolgot.


[+]

Ez a megközelítés kapásból két dolgot eredményez. Egyrészt az always-on kijelzés kapásból értelmezhetetlen kifejezés: itt mutatók vannak, mint egy normális órán, akármit is csinál az ember, mindig látszik az idő. Illetve nem, sötétben nem, mert egy ideig még fluoreszkálnak a mutatók, de nem tart sokáig a derengés, szóval esti ügymenet esetén leszünk szívesek felkapcsolni a lámpát, vagy meg lehet nyomni az oldalsó gombot és akkor a kis kijelzőn kapásból az idő lesz látható digitális formában. Ebből fakad a másik eredmény: mivel a kijelző tényleg apró, nem is színes, ezért az üzemidő brilliáns, simán két hétig oda sem kell szagolni a töltőhöz.


[+]

Engem az érdekelt a legjobban, hogy rengeteg évnyi okosórás tapasztalat és napi használat után vajon mennyire fog zavarni, hogy a Withings terméke jóval kevesebb információt tud velem közölni és egy csomó dolgot nélkülöznöm is kell (GPS, hangszóró, mikrofon, SIM, WiFi, NFC…). Átok, vagy pont áldás, hogy nem nyomaszt még az órám is mindenféle kijelzéssel és okoskodással? Vajon mennyire használható sportolásra? És persze külön kérdés volt számomra, hogy az évek óta a fürdőszobában rendszeresített Withings mérleggel hogyan dolgozik össze.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.