A Zowie hamarosan útjára indítja három ikonikus egerének negyedik, „D” generációs változatát, amelyek a kor szelleméhez hűen vezeték nélküliek, és immár 4000 Hz-es USB mintavételezést ígérnek a leendő tulajoknak, a régi formájuk megtartása mellett.

Balról jobbra: Zowie FK2-DW, S2-DW és ZA13-DW
Balról jobbra: Zowie FK2-DW, S2-DW és ZA13-DW [+]

A mérlegen egyformán 65 grammot nyomó, 150 euróra taksált újdonságok egy-két paramétere még nem ismert, így az érzékelőről csak találgathatunk, azonban a (de/)aktiválható Motion Syncből és a magas polling rate-ből kiindulva a PixArt PAW 3395-öt tartjuk valószínűnek. Persze lehet, hogy egy PAW 3950 egységről van szó, bár a gyártó szereti, ha egy adott komponensnek már volt ideje kiforrni, ezért ez az opció szerintünk kevésbé esélyes. Annyi bizonyos, hogy az előre letárolt felbontásokon nem variáltak a tervezők, tehát fix 400, 800, 1000, 1200, 1600 és 3200 cpi-s lépcsők állnak rendelkezésünkre, amiket – szoftver vagy vonatkozó gombkombinációk hiányában és a debouncing idővel ellentétben – nem módosíthatunk.


[+]

A főklikkek alatt megbúvó switch-ek mibenlétét ugyancsak balladai homály fedi, de sanszos, hogy valamilyen mechanikus Huano került implementálásra, és a 24 fokozatos görgővel már összefuthattunk a C-szérián. Az 1/2/4 kHz-en körülbelül 80/30/24 órás üzemidővel kecsegtető akkumulátorral szerelt rágcsálók hasán egy cpi-váltó, egy polling rate-et szabályzó gomb és egy háromállású power reteszkapcsoló nyert elhelyezést a cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrű, valamint a feketére festett PTFE talpak társaságában. A tappancsokat fogadó bemélyedés igencsak méretes, ergo más méretű/formájú darabok felapplikálása sem ütközik akadályba, és ahogy az a képen látható, az elülső példány közepén perforáció figyel a továbbfejlesztett asztali vevőegység dokkolójához. A célgéppel való kommunikáció 2,4 GHz-es rádióval vagy a 2 méteres USB Type-C/Type-A kábellel történhet.

Zowie FK2-DW
Zowie FK2-DW [+]

A legalacsonyabb profilú jószág az 5+2 gombos FK2-DW, amelynek ősétől a Razer Viper/V2, illetve a Glorious Model O vette a vonalvezetését. A 125,1 mm hosszú, 58,8-64,9 mm széles, továbbá 36,4 mm magas, október 11-étől előrendelhető apparátus lapos háta kedvez a mikrokorrekciók elvégzéséhez, mert több helyet hagy a tenyerünk és a burkolat között, ergo kisebb kézzel (17 cm vagy kevesebb) tenyeres vagy kifejezetten nagy (21 cm-től) kacsókkal ujjbegyes fogásokhoz kerekedhet belőle alternatíva. Nyilván a karmos fogások sem lehetetlenek, ám úgy hisszük, hogy ezekhez szuboptimális megoldás, főleg a lentebbi márkatársai létezésének fényében.

Zowie S2-DW
Zowie S2-DW [+]

A 120 mm hosszú, 59-64,2 mm széles, illetőleg 38,1 mm magas S2-DW-t már inkább el tudjuk képzelni claw gripekhez, és mivel lényegesem rövidebb az FK-nál, de a hangsúlyos oldalsó íveit nem vesztette el, vertikális mozgatáskor/célkövetéskor nagyobb flexibilitást nyújt a rokonánál. A típust, csakúgy, mint az S2-DW-t, november derekán tehetjük először kosárba.

Zowie ZA13-DW
Zowie ZA13-DW [+]

A harmadik újonc személyében a leginkább égbe nyúló púppal megáldott ZA13-DW-t köszönthetjük, amit elsősorban a flickshotokban ász, karmos fogást használó egyéneknek szántak, tekintve, hogy a far felé kimagasodó és kültakaró határozottan fekszik fel a tenyerünk tövére, kontrolláltabb, úgynevezett „locked-in” érzetet keltve. Mivel a kurzorterelő 57-62,8 mm-es szélességét 40,2 mm-es magasság és 121,7 mm-es hossz kíséri, szerényebb kézmérettel palm griphez is megérhet egy próbát.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.