Hirdetés

A UnifyDrive egy Kickstarter projekt keretében mérte fel az érdeklődést, majd kalapozta össze a pénzt az UT2 típusjelű hordozható NAS-ra, és mivel a kitűzött, 20 000 dolláros összeget eddig több, mint tizennégyszeresen sikerült teljesíteniük (noha e hír megírásának pillanatában még 43 nap van hátra a lezárásig), úgy fest, hogy zöld lámpát kapott a gyártás.

A szilikongumi védőtok nélkül 170 mm hosszú, 85 mm széles, illetve 21 mm vastag szerkezet agyát egy nyolcmagos, 2,4 GHz-ig skálázódó Rockchip RK3588C processzor (négy ARM Cortex-A76, plusz négy ARM Cortex-A55 mag) biztosítja, amelyet ARM Mali-G610 MC4 GPU-val, 8 GB LPDDR4X memóriával, 32 GB eMMC flash tárhellyel és egy másodpercenként 6 trillió művelet elvégzésére képes neurális gyorsítóval egészítettek ki. A mérlegen 306 grammot nyomó, mobilis médiacenterként is bevethető apparátus belsejében két M.2-es NVMe SSD fér el, amelyeknek összkapacitása 16 TB lehet, és a rendszer aktív hűtéssel rendelkezik. A készülékházon egy SD/TF, valamint egy CFexpress Type-B/Type-A (az utóbbihoz kell Type-A adapter) kártyaolvasót, egy 2.1-es HDMI kimenetet, egy DisplayPort alt módos USB 3.2 Gen 1 Type-C kaput, az akkumulátor töltéséhez még egy USB Type-C aljzatot, egy USB 3.2 Gen 1 Type-A csatolót és egy 2,5 gigabites Ethernetet találhatunk, de a Wi-Fi 6/Bluetooth 5.0 modul sem hiányzik a single-disk, RAID1, továbbá UDR üzemmódokban hajtható ketyere arzenáljából. Az SSD-kkel elérhető szekvenciális olvasás/írás sebességének plafonja 810/770 MB/s körül mozog (kártyákkal 312/312 MB/s), és az exFAT mellett az NTFS fájlrendszer ugyancsak támogatott.


[+]

A plug and play újdonságból vezetékmentes hozzáférési pontot varázsolhatunk (AP mode), és egyetlen gombnyomással biztonsági mentést készíthetünk memóriakártyáról, ami jól jöhet például a gyakran úton lévő fényképészeknek. Az UT2-vel automatikus felhős szinkronizációt kezdeményezhetünk az olyan platformokkal, mint a Google Drive és a Dropbox, de a OneDrive integráción is dolgoznak már a tervezők.

A 4K-s, 8K-s és HDR-es videolejátszást ígérő megoldással virtuális eszközök hozhatók létre (mondjuk mobilapplikációk teszteléséhez), és láthatóvá tehető távoli hozzáférés számára, így könnyítve meg a kisebb csapatok földrajzilag eltérő helyen tartózkó tagjainak munkáját. Az operációs rendszer mesterséges intelligencia algortimusokból profitáló képességekkel kecsegteti a leendő tulajokat (MI feliratok generálása, beszéd írt szöveggé alakítása, különböző keresések stb.), és a mellékelt tartozékok között ott figyel egy távirányító.

A várhatóan november folyamán szállításra kerülő termék teljes vételára (nettó) 600 dollár lesz, amiben a csomagküldés költsége már benne van, de a korai támogatók (nettó) 400/450/500 dollárból megúszhatják a dolgot. Amennyiben dupla pakkot vennénk, a kedvezménynek köszönhetően (nettó) 800 dolláros kiadással számolhatunk, a tripla szett pedig (nettó) 1200 dollárt kóstál.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.