Az Intel átszervezései láthatóan folyamatban vannak, és egyelőre a legnagyobb figyelmet a bérgyártás kapja. Ehhez kapcsolódnak a különálló bejelentések is, ami nem csoda, hiszen a szóban forgó üzletág nemcsak kritikus fontosságú, hanem egyben a legnagyobb anyagi teher. Sok kérdés volt ugyanakkor korábban arról, hogy mi lesz a terméktámogatással, hiszen a szoftverek szempontjából sem költ keveset a cég, és lassan körvonalazódik, hogy merre lépdelnek majd tovább.

Hirdetés

A friss információk szerint az Intel a különálló szoftveres részlegetek megszünteti, és minden kapcsolódó csapatot egybeolvaszt. Ezzel gyakorlatilag nem eltérő, egyes specifikus hardverekre dolgozó csapatok lesznek, hanem egy hatalmas részleg, amely egyszerre felel mindenért, sőt, gyakorlatilag a hardveres üzletágon belül dolgoznak majd.

Úgy tudjuk, hogy a változással a Santa Clara-i óriáscég anélkül spóról meg komoly pénzmennyiséget, hogy a fejlesztők számát nagymértékben csökkentenék. Ez pedig azért hasznos, mert így marad kellő mennyiségű humánerőforrás a terméktámogatás minőségének fenntartására.

Az egységesítés másik előnye, hogy nagyon egyszerűen lehet majd az embereket bizonyos projektek között tologatni. Tehát, ha valamelyik hardver támogatásához esetleg több rendszerprogramozó kellene, akkor részlegen belül lehet elvenni az erőforrást más, kevésbé fontos hardverektől. Bár egy ilyen változás eleinte okozhat nehézséget, az Intel nagyon jól látja, hogy az alapvetően szükséges költségcsökkentéssel járó negatív hatásokat ebben a formában tudják minimalizálni. A felhasználók valószínűleg nem vesznek majd észre semmit sem az átalakításból, viszont az eladások szempontjából nem kritikus szoftveres projektek leállhatnak.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.