Hirdetés

A játékosok örömére mostanában elkezdtek özönleni az analóg kapcsolókkal szerelt billentyűzetek, és ezúttal a SteelSeries bővítette a kínálatát az Apex Pro nevezetű modell harmadik generációjával, amit nemes egyszerűséggel Gen 3-ként listáznak.

SteelSeries Apex Pro Gen 3
SteelSeries Apex Pro Gen 3 [+]

A konstrukció háromféle kivitelben kapható, ugyanis a 100 és 80 százalékos formátumú, madzagos verzió mellett az utóbbiból készül vezeték nélküli variáns is. Az újdonságok gyárilag kent OmniPoint 3.0-s HE (Hall-effektusos) switch-ekkel érkeznek, amelyeknek két regisztrációs pontját a teljes billentyűúton, azaz 0,1-től 4 mm-ig állíthatjuk, 0,1 mm-es finomsággal. A Rapid Triggeren és a több gomb egyszerre történő lenyomásakor az utolsó aktuációt prioritizáló Rapid Tapen kívül a klaviatúrákkal életbe léptethető az úgynevezett Protection Mode, ami egy gomb érzékenységét csökkenti jelentős mértékben, ha ujjaink épp körülötte ügyködnek. Ez akkor jöhet jól, ha valamit nem szeretnénk véletlenül megnyomni; például MOBA-kban mondjuk az „R” az ultink, és ha ezt beállítjuk védettnek, az „E”, „T” vagy „F” leütésekor jóval nehezebb lesz aktiválni.

SteelSeries Apex Pro TKL Gen 3
SteelSeries Apex Pro TKL Gen 3 [+]

A lebegőgombos apparátusok kettős fröccsöntésű PBT kupakjai átengedik a LED-enként címezhető, reaktív effekteket (is) felvonultató RGB világítás fényét, és bár a plate-jük anyagát nem definiálja a hivatalos honlap, valamilyen fémről van szó, mert a HE switch-ekhez merevet szokás használni (alumínium vagy acél; az előbbi valószínűbb, a sárgaréznek látszódna a színe és prémiumabb volta miatt furcsa volna, a szőtt vagy kovácsolt szénszálas kompozit pedig egyáltalán nem jellemző a mainstream piacra).

SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3
SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 [+]

A trió jobb felső sarkában egy apró OLED kijelző nyert elhelyezést egy görgő, plusz egy extra gomb társaságában, amin lényeges rendszerinformációkat követhetünk nyomon, és a menet közbeni konfigurálás folyamatát ugyancsak megkönnyíti. A készülékházak három rétegnyi szivacsbetétet rejtenek a gépelési hangot mélyebb irányba terelendő, illetve a potenciális, fémes csengést megszüntetendő, miközben kényelmünket mágneses csuklótámasz és kétszintű dönthetőség igyekszik fokozni. A 37,5-45 órás tartalékokkal rendelkező akkumulátorral ellátott, zsinórmentes változat – USB Type-C-s vevőegységen keresztül – 2,4 GHz-es rádióval, Bluetoothszal vagy USB Type-C/Type-A fajtájú, fonott kábelével tud kommunikálni a célgéppel, de a polling rate mindhárom újoncnál 1000 Hz.


[+]

Az ötprofilos belső memóriával megfejelt tasztatúrák Windows, macOS, Xbox, továbbá PlayStation platformokkal kompatibilisek, és szoftveres hátországukat a SteelSeries Engine applikáció nyújtja. Az US ANSI, UK ISO, DE ISO, FR ISO, Nordic ISO vagy JIS kiosztásokkal (a szimpla TKL-nél akad még koreai is) bezsákolható termékek dobozában egy toldóadapter és egy kupakszedő szerszám bújik meg bónusz gyanánt. A konkurencia ismeretében kissé húzósra sikerült vételárak a következőképp néznek ki:

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.