A @ChamberTech_ néven ténykedő X felhasználó a napokban egy bejegyzést tett közzé, miszerint az Intel Z890-es vezérlőhíddal visszatér az MSI tuningra kihegyezett alaplapszériája, a Unify-X, és a MEG Z890 Unify-X-ként listázott modellről egy specifikációkat soroló képet is prezentált.

Hirdetés

Ahogy azt ebben a kategóriában megszokhattuk, az ATX-es deszka nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapján két DDR5-ös DIMM foglalat van, amelyek elvileg 10 GHz-es effektív órajelig kezelik a(z akár CUDIMM) memóriamodulokat, és a 110 amperes, 20+1+1+1 fázisos VRM-jén testes fémbordák telepedtek meg. A bővítőkártyák számára három x16-os PCI Express sín áll a rendelkezésre (két PCI Express 5.0-s, plusz egy x4-es sávszélességre vezetékezett 4.0-s) az x1-es PCI Express 4.0 csatolón kívül, mialatt a hat M.2-es aljzatot – amikből kettő PCI Express 5.0-s, négy pedig 4.0-s – alumíniumbordázat fedi.


(forrás: X@ChamberTech_) [+]

A klasszikus háttértárolókat hat SATA portba köthetjük be, míg a hangkeltésről egy nyolccsatornás Realtek ALC4080 chip gondoskodik, és a hálózatra 5 gigabites Intel Killer Ethernettel, illetve Wi-Fi 7/Bluetooth 5.4 egységgel léphetünk fel. A fixált I/O pajzson két PS/2 port, két antenna konnektor és két 40 Gbps-os USB4 Type-C/Thunderbolt 4, két USB 3.2 Gen 2 Type-C, illetőleg nyolc USB 3.2 Gen 2 Type-A kapu található a két 3,5 mm-es jacken, az optikai hangkimeneten, a fentebb említett LAN-on, továbbá a BIOS Flash/Clear CMOS/multifunkciós Smart gombhármason túlmenően. Az előlapra egy 60 wattnyi töltést közvetítő USB 3.2 Gen 2×2 Type-C, négy USB 3.2 Gen 1 Type-A, valamint négy USB 2.0 interfészt vezethetünk ki, és a termékhez jár egy OC Tuning Controllerként emlegetett kiegészítő, miközben a túlsó felén komplett fémvázat viselő konstrukció alsó pereme mentén ott figyel a nagy fogyasztású VGA-k megtámogatásához való, nyolctűs tápcsatlakozó.

A debütálás várhatóan az új, LGA1851-es tokozással szállított Intel Core Ultra 200K processzorokéval párhuzamosan lesz esedékes.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.