Hirdetés

Megfizethetőbb árú, kompaktabb méretű, jobb kamerával, de cserébe gyengébb hardverrel szerelt lehet a 2025-ös Lenovo ThinkPhone by Motorola. A Lenovo ThinkPadek mellé az üzleti célra fejlesztett és első körben csak B2B értékesített ThinkPhone anno 700 amerikai dolláros áron startolt a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-es lapkájával, ami a felső kategóriát képviselte. A jövőre várt új modell a Snapdragon chipet MediaTek Dimensity 7300-ra cserélheti, ami egy középkategóriás SoC, cserében alacsonyabb lehet az induló ár. A ThinkPhone 2025 potenciális hardveréről egy Geekbench teszt árulkodott, valószínűleg 8 GB LPDDR4x memória és 256 GB UFS 2.2-es tárhely lesz még a telefonban.

Ezek lehetnek a ThinkPhone 2025 eredményei a Geekbench CPU tesztjén
Ezek lehetnek a ThinkPhone 2025 eredményei a Geekbench CPU tesztjén [+]

Az Android Headlines szerint a telefon méretében is változtatni fog, az új modellben 6,36”-es p-OLED kijelző lehet 154,1 x 71,2 x 8,1 mm-es és 171 grammos házban. A 144 Hz-es frissítés helyett viszont csak 120 Hz-es lehet a panel, de a lap értesülései szerint LTPO technológiával, 2670 x 1200 pixeles felbontással, ami 460 ppi-s képpontsűrűséggel kifejezetten éles lehet. Ennek fényében a 4310 mAh-ra csökkenő akkumulátorméret sem tűnik drasztikus veszteségnek, főleg úgy, hogy a 68 wattos vezetékes gyorstöltés megmarad. A Lenovo ráadásul állítólag továbbra is biztosítja majd a fali adaptert is.

Így nézhet ki az új ThinkPhone
Így nézhet ki az új ThinkPhone (forrás: Android Headlines) [+]

Az új ThinkPhone megtarthatja az IP68-as és a MIL-STD-810H minősítéseket, a szénszálas hátlapot, a Gorilla Glass 7i edzett üveggel fedett előlapot és az oldalsó programozható gombot is. A kamerarendszerben változás lesz, a mélységérzékelőt felválthatja egy 3x optikai nagyításra képes egység. Az 50 megapixeles főkamerához és a 13 megapixeles ultraszéleshez állítólag nem nyúlnak, a 3x teleobjektív pedig ugyanaz lehet, mint amit a Motorola az Edge 50-es telefonokban is használ. Ha ismerősnek tűnnek a specifikációk, azért lehet, mert azok szinte megegyeznek a Motorola Edge 50 Neo készülékével.

Az új ThinkPhone áráról egyelőre nincs információ és az értékesítési stratégia is ismeretlen. Kérdés, hogy ez is csak üzleti célú használatra lesz-e első körben értékesítve, vagy egyből megvásárolható lesz a végfelhasználóknak is.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.