Az egyre világosabb, hogy a PC-s kézikonzolok helyzete kezd igen kedvezővé válni, ugyanis látványos, hogy mennyi cég szeretne legalább egy saját megoldást. A sajátot azonban érdemes idézőjelben értelmezni, mivel a Valve Steam Deck mellett egyelőre az ASUS ROG Ally, illetve a Lenovo Go modellek tudtak értékelhető eredményeket produkálni a nyugati piacokon. Az újonnan belépők nem nagyon kockáztatnak, a távolkeleti ODM-ek egyes dizájnjait veszik alapul, amivel jelen lehetnek a szegmensben, ha jelentősen megnövekedne az igény a szóban forgó eszközökre.

Hirdetés

Az látszik, hogy a felvevőpiac egyelőre el tud tartani pár alternatívát, de több tucatot nem. Márpedig jelenleg az utóbbi irányba haladunk, ugyanis lassan boldog-boldogtalan kézikonzolt akar kiadni.

A fejlesztésekkel azért van némi probléma. A legnagyobb az, hogy az elérhető üzemidő még mindig nem valami acélos. A ROG Ally X ezen a területen odateszi magát, de áttörést nem kínál, és pusztán az akkumulátor oldaláról ez nehezen megoldható gond. A PC-s kézikonzolokra tehát akkor növekedne meg igazán az igény, ha sikerülne értékelhető üzemidőt összehozni, és eközben jobban skálázódnának lefelé az egyes dizájnok, vagyis a legolcsóbb alternatívák olcsóbbak lennének.

Valószínűleg azért nem akarják a cégek ezt az irányt elengedni jelenleg, mert még nem látszik igazán, hogy ebből tényleg egy értékes és növekvő piac lesz-e, vagy megmarad a jelenlegi szinten, ami maximum pár vállalatnak lesz pozitív lecsengésű. Mindenesetre az, hogy a piac lassan telítődik kézikonzolokkal még jót is tehet az árakra nézve, ugyanis túl nagy versenyhelyzetet generál, ami végre a fogyasztók számára előnyös.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.