Hirdetés

A Redditen, a MacRumors fórumán is jelentek meg bejegyzések, melyekben a felhasználók a szeptember 20-án, pénteken piacra került iPhone 16 Pro és 16 Pro Max kijelzőjének érzékenységére panaszkodnak. A bejegyzések szerint időnként a telefonok kijelzője mintha lefagyna, nem reagál a főképernyőre visszatérésre szolgáló navigációs sáv megmozdításán kívül semmilyen érintésre vagy mozdulatra. A bejegyzések alapján jellemzően akkor jön elő a hiba, ha a telefont jobb kézzel fogják és a jobb oldalon található új kameragomb le van takarva, közben pedig a tenyér egy része hozzáér a kijelzőhöz. A bejegyzések alapján jellemzően a telefont tok nélkül használva jött elő a probléma.

A telefon jobb oldalához érő bőrfelületet érzékelve az iOS 18 letiltja a navigációs sáv kivételével az egész kijelzőt
A telefon jobb oldalához érő bőrfelületet érzékelve az iOS 18 letiltja a navigációs sáv kivételével az egész kijelzőt (forrás: Mastodon)

A jelek arra utalnak, hogy az Apple túl szigorúra vette a véletlen érintéseket megakadályozó algoritmust az iOS 18-ban, feltételezhetően az új kameravezérlő gomb megjelenése miatt. Hivatalos reakció nem érkezett a cég részéről (pedig most újra kiadhatnának egy “a felhasználók rosszul fogják” reakciót, bár ez az Apple már rég nem az az Apple), de a két említett fórumon vannak olyan reakciók, melyek szerint az iOS 18.1 bétával már nem tudták reprodukálni a hibát.

Az iPhone 16 már nálunk van teszten, azzal mi sem tudtuk előhozni az említett problémát, feltételezhetően az új Pro modelleken a vékonyabb kijelzőszegély miatt szigorúbb az algoritmus.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.