Hirdetés

Bevezető

A HMD úgy lépett ki a Nokia márkanév árnyékából idén, hogy tényleg rengeteg figyelemfelhívó marketinges trükköt bevetettek. Kezdték a műsort azzal, hogy a Barbie brandet felhasználva magukra irányították a figyelmet (és bár nem volt még nálunk a Barbie-mobil, de a specifikáció alapján el tudjuk képzelni, hogy milyen képességű), aztán bevezették a Pulse szériát, amit regionálisan egy influenszerkampánnyal is megtoltak (véleményes sikerrel és tartalommal), összebútoroztak az FC Barcelonával, majd megjött a Skyline, ami a gyártó kínálatában az abszolút csúcsmodell jelenleg — de távolabbról nézve ez is inkább egy középkategóriás masina.


[+]

Azért kellett most ez a markánsabb jelenlét, mert a HMD eddig jobbára a háttérben volt, hiszen a Nokia mobilok gyártójaként nem volt szükségük arra, hogy ezt a brandet kirakják az ablakba. A Nokiával viszont van egy szerződésük a licenszre (illetve a névhasználatra), amit ugyan most két évvel meghosszabbítottak, de ők is arra készülnek, hogy egy ponton ez lejár — addig pedig fel kéne építeni a HMD nevet is a piacon. Ugyanakkor viszont a készülékekkel kapcsolatban nincs stratégiai irányváltás, a nokiás receptet követik, vagyis nyomógombos, illetve alsóbb kategóriás okostelefonokkal jönnek, ahol a rendszer egy alig módosított Android, viszont óriási hangsúlyt fektetnek a szerelhetőségre. A Skyline már a második generációs szintet képviseli, vagyis a korábbinál jóval egyszerűbb szétszedni, akkut, portokat és kijelzőt is cserélni.


[+]

Ehhez a HMD az iFixittel lépett kooperációra, egyrészt biztosítanak online leírásokat az otthoni szerelés műveletihez, másrészt sok évig (legalább öt) rendelhetők alkatrészek, harmadrészt pedig az iFixittől szerszámkészlet is vásárolható, bár tény, hogy a fenti alkatrészcserékhez egy-két szerszámon kívül másra nem lesz szükség. Egy kijelzőcsere úgy 10-15 perc alatt megoldható, azt azért nem mondom, hogy bárkinek komfortos lesz, de minimális műszaki vénával valóban nem okoz majd problémát. Most pédául úgy van összerakva a telefon, hogy a kijelző és a keret egy egységet alkot, vagyis a csere is jóval egyszerűbb. Ez a törekvés nagyon is üdvözlendő, hasznos és fontos, évekkel kitolható a készülék élettartama, ami egybecseng a fenntarthatósági törekvésekkel. De volna itt kettő probléma: az egyik az, hogy milyen maga a telefon, a másik pedig az, hogy mennyi szoftveres támogatást ad a HMD. És ezek nem feltétlenül csengenek egybe a környezettudatossággal…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.